SDP-ovca Željka Sabu, osuđenog zbog podmićivanja – Bernardić hvali kao najboljeg gradonačelnika!

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Investicije u Vukovaru su zaustavljene otkako gradonačelnik nije Željko Sabo, zaključio je Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernadrić izjavio je u ponedjeljak da je SDP spreman za lokalne izbore i da mu je posebno stalo da ostvari dobre rezultate u Slavoniji, a za Vukovar je ocijenio kako su investicije u tom gradu zaustavljene otkako gradonačelnik nije Željko Sabo, koji je po njemu, najbolji vukovarski gradonačelnik svih vremena, prenosi Narod.hr.

Predsjedniku SDP-a je posebno stalo do Slavonije, jer je, kako je rekao, “tamo je HDZ uglavnom na vlasti već 25 godina, a rezultat tog vladanja vidljiv je na svakom koraku.”

Na pitanje kakve izborne rezultate očekuje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odgovorio je kako je budućnost te županije u očuvanju tradicijske baštine i otvaranju novih radnih mjesta, pri čemu je posebice pohvalio načelnika općine Babine Grede Josipa Krnića (SDP) te dodao da je u toj županiji potrebno više, a ne samo jedan Josip Krnić.

Za Vukovar je rekao da su mu “potrebne teme koje će donijeti bolju budućnost, a ne teme iz prošlosti”.

Rekao je da će kandidat SDP-a za gradonačelnika Vukovara biti Goran Bošnjak te kako ne zna hoće li se i Željko Sabo, koji je, kako je dodao, i dalje član SDP-a, kandidirati za tu dužnost.Podsjetimo, Željko Sabo je u svibnju 2015. godine osuđen na osam mjeseci zatvora i osam mjeseci uvjetno u slučaju u kojemu je optužen za pokušaj podmićivanja HDZ-ovih vukovarskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića. USKOK ga je, teretio da im je sredinom 2013., kako bi SDP-u osigurao većinu u Gradskom vijeću, nudio razne pogodnosti, a M. Budimir sporni je razgovor tajno snimila. Tijekom sudskoga procesa Sabo je podnio ostavku na sve dužnosti u SDP-u, potom istupio iz stranke, a nakon toga nije više bio ni zastupnik u Saboru.

Željku Sabi se na teret stavljalo da je HDZ-ovu vijećniku Radivoju Đuriću ponudio za suprugu posao glavne sestre u vukovarskoj bolnici, a za sina mjesto direktora Hrvatskog radio Vukovara.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI