SDP-ovci nisu oduševljeni mogućom Josipovićevom kandidaturom

twitter

Nakon vijesti da se bivši predsjednik države Ivo Josipović odlučio vratiti u SDP, uslijedile su brojne reakcije. Moguću Josipovićevu kandidaturu na predsjedničkim izborima, prema pisanju Jutarnjeg lista, zasad ne podržava gotovo nitko u vodstvu SDP-a.

“Nije mi dobro sjeo njegov odnos prema SDP-u kad je izgubio predsjedničke izbore. Drago mi je što je progledao i lijepo je što nam se vratio, ipak je on socijaldemokrat”, rekao je Domagoj Hajduković za Jutarnji list.

“Naravno da bi on za lijevi centar bio logičniji izbog od Kolinde Grabar Kitarović, ali mislim da će to teško ići”, govori Zlatko Komadina.

Predrag Matić kaže “zašto ne”: “On je bio najbolji predsjednik dosad. Treba vidjeti kakve će kandidate SDP imati, u stranci se još nije razgovaralo o tome, ali što se mene tiče – zašto ne”.

Ivo Josipović rekao je u srijedu da će idući tjedan izvijestiti članove Predsjedništva o pozivu koji su dobili iz SDP-a za razgovore oko mogućeg ujedinjavanja te je izrazio nadu da će oni biti odobreni i uspješno završeni. Rekao je na konferenciji za novinare rekao da su poziv od SDP-a da pristupe razgovorima o mogućem ujedinjenju dobili relativno nedavno.



Kazao je da ne postoji vremenski okvir za dogovor s SDP-om. “Razgovarat ćemo pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat”, dodao je.

“U ovom trenutku vidim samo Zorana Milanovića, iako nije istaknuo kandidaturu, kao prepoznatljivog u biračkom tijelu i potencijalnog kandidata ljevice. Hoće li on to biti, vidjet ćemo, ali Demokrati misle da svi od centra nalijevo trebaju imati jedinstvenog kandidata”, zaključio je Mirando Mrsić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI