SDP-OVCI UZNEMIRENI! NOVI OKIDAČ! Grbin strepi od nedjelje: Iz Sabora već starta njegovo rušenje

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

”Shvatili smo poruku birača, izvukli smo iz toga pouku i mijenjat ćemo se na bolje”, poručio je Peđa Grbin nakon prvog kruga lokalnih izbora svjestan poražavajućeg rezultata svoje stranke.

SDP je na lokalnim izborima uistinu doživio potop pa stoga ne čudi da je stranka sada svu mašineriju usmjerila na zadržavanje Rijeke. Vječna je to utvrda socijaldemokrata koju je gotovo dva desetljeća vodio Vojko Obersnel.

Godinama u sjeni

Aktualni se gradonačelnik odlučio umiroviti, a za njegova nasljednika biračkom je tijelu predstavljen mladi Marko Filipović koji godinama politički djeluje u sjeni dugogodišnjeg gradonačelnika. Premda su se i sami SDP-ovci nećkali oko njegove kandidature, Filipović je ipak uspio ući u drugi krug lokalnih izbora, a pred njim, kao i pred cijelom strankom sada su veliki izazovi jer premda je razlika nad protukandidatom Štimcem značajna, ona za ovog poznatog Riječanina nije nedostižna pa u Partiji sada igraju na sve i ništa jer je Grbin svjestan kako bi gubitak Rijeke označio kraj njegove kratke liderske karijere. Dok u SDP-u negoduju zbog rezultata izbora, pri čemu u prvi plan stavljaju Zagreb, sugovornici bliski Grbinu objašnjavaju nam kako debakl SDP-a nije tako dramatičan kao što se to u javnom prostoru nastoji prezentirati.

Početak puča?



”U prvom smo krugu ostvarili 44 pobjede, obranili smo Krapinsko-zagorsku županiju, Koprivnicu, Ploče, Krk, Umag, a SDP se u drugom krugu bori za još 51 mjesto u gradovima, općinama i županijama, a s obzirom na situaciju u stranci to i nije tako loše”, kaže naš sugovornik blizak predsjedniku stranke te napominje kako se pored Rijeke uspjehu nadaju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Sisku, ali i u Zadru. Dok se oni nadaju uspjesima i nastoje obraniti svoje pozicije, u saborske se klupe vraća Rajko Ostojić, koji pretendira na poziciju prvog čovjeka zagrebačkog SDP-a, a njegov povratak u Sabor može se smatrati početkom novog puča u Partiji pa je stoga posve razumljivo to što Grbin nedjelju dočekuje sa strahom i strepnjom jer mu statistika ne ide u prilog ni u kom slučaju budući da je i u Rijeci u prvom krugu SDP ostvario lošiji rezultat nego prije četiri godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI