SDP PREDLOŽIO ‘ŠTIT PROTIV INFLACIJE’! Grbin: ‘Inflacija ne pogađa sve jednako’

Foto: Sasa Buric/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je predstavio SDP-ov paket mjera protiv inflacije.

“Bez obzira što inflacija pogađa sve građane, ne pogađa sve jednako, a najviše građane s najmanjim primanjima. Zato je većina naših mjera usmjerena ka najsiromašnijima”, izjavio je.

Taj paket uključuje i promjenu načina usklađivanja mirovina, predlaže se i način osiguravanja sredstava za novi energetski dodatak za najugroženije, radnike i umirovljenike s primanjima do 4000 kuna.

Između ostalog, paket uključuje i korekcije načina izračuna cijene naftnih derivata, kao i paket pomoći za poduzetnike koji trpe posljedice rata u Ukrajini.

“Ako znamo da je za sljedeći tjedan najavljeno ogromno povećanje cijena goriva, jasno je da se mora djelovati još danas”, istaknuo je Grbin kada je komentirao sudjelovanje ministra financija Zdravka Marića na sastanku Vijeća Europske unije za ekonomska pitanja.SDP-ova zastupnica u Hrvatskom saboru Sanja Radolović također je komentirala predložene mjere. s

“Imamo paradoksalnu situaciju da se ministar Marić i Vlada hvale s protuinflacijskim mjerama, a paralelno poduzetnicima, bez prethodne najave i unatoč njihovim ugovorima po kojima ih moraju obavijestiti o promjeni cijene električne energije, za četiri puta povećaju cijenu struje”, istakla je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI