SDP: ‘Premijeru preporučujemo ginko tablete za pamćenje!’

Screenshot

”SDP je 2011. godine zatekao zemlju u kaosu. HDZ-ova Vlada smanjila je plaće u javnom sektoru, zadužila nas za 100 milijardi kuna, uvela harač i ostavila zemlju u nikad većem minusu. SDP-ova Vlada izvukla je Hrvatsku iz krize, a do kraja mandata BDP je narastao na 2,4 posto. HDZ-ovcima je zato bolje da šute i fokusiraju se na rješavanje problema u društvu, a premijeru preporučujemo ginko tablete za pamćenje”, objavio je SDP na svojoj Facebook stranici.

Još prije samo nekoliko mjeseci činilo se da SDP-u nema spasa. U veljači ove godine SDP je dotakao dno s nevjerojatno niskih 13,7 posto rejtinga.

Bernardić je sada morao progutati knedlu svojih nekadašnjih sukoba s Milanovićem i sad mora priznati da brend »predsjednika s karakterom« itekako pomaže renomeu stranke u cjelini. Počeo se promovirati kao kandidat za budućeg premijera pa tako u intervjuima raznim medijima ovih dana rezolutno odbacuje mogućnost velike koalicije s HDZ-om, naziva ih korupcijskom strankom kojoj je kriminal u DNK-u, a čak najavljuje i velike reforme kao što je revizija Vatikanskih ugovora i izbacivanje vjeronauka iz škola.

Najavljuje osnivanje šire antihadezeovske koalicije pod agendom antikorupcijskog saveza, predstavljajući se kao snažni vođa oporbe.

Međutim, istina je ta da je ‘Bero dobio krila’ rasterećen opasnosti od Milanovićeva poraza, koji bi očito smatrao osobnim porazom, a ne SDP-ovim.



Naizgled se čini kako mu je napokon pala sjekira u med, no cijelu tu trenutačnu homogenost itekako bi mogao ponovo ‘rasturiti’ Milanovićev gubitak na predsjedničkim izborima, kada bi raspadnuta ljevica mogla shvatiti kako se ipak ništa bitno nije promijenilo i ‘Bero’ bi opet mogao ostati ‘sam na svijetu’.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI