SDP SE ZALAŽE ZA BESPLATNE VRTIĆE: Grbin: ‘Znamo na koji način se to može ostvariti’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“SDP se svojim politikama zalaže za dostupne i besplatne vrtiće za svu djecu u Hrvatskoj i znamo način na koji je to moguće ostvariti”, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Mišljenja je da na taj način djeca stječu bolje obrazovanje, imaju veće šanse za kasniji uspjeh u osnovnoj i srednjoj školi te na fakultetu.

To je, kaže, fer i prema roditeljima, pogotovo ženama i majkama na koje pada teret odgoja djece ako za njih nema mjesta u vrtićima ili ne mogu platiti mjesto u njemu.

Predsjednik SDP-a smatra da je moguće imati besplatne vrtiće za svu djecu jer si država to može priuštiti. Pojasnio je da se to može osigurati tako da se, uz izdvajanja iz proračuna jedinica lokalne samouprave, u financiranje vrtića uključi i država te tako na sebe preuzme teret roditelja i izdvoji dodatna sredstva kako bi se u predstojećem periodu mogla izgraditi dodatna mjesta u vrtićima.

Govorio je o tome kako Hrvatska ima ozbiljan demografski problem. Broj novorođene djece pada i zbog toga što kod roditelja postoji ogromna nesigurnost hoće li njihova djeca moći ići u vrtiće.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI