SEDMI DAN POTRAGE ZA MATEJEM PERIŠEM: Potraga je na vrhuncu

Foto: Screenshot/Kolaž Dnevno

Četvrtak je već sedmi dan potrage za 27-godišnjim Splićaninom, Matejem Perišem, koji je,  podsjetimo, nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca. Za njim tragaju ronioci, policija i sve ostale službe koje bi mogle raspetljati ovaj slučaj.

Specijalac koji je u posljednjih 30 godina vodio najteže potrage u Hrvatskoj poput slučaja Antonije Bilić, Alenko Ribić je za RTL govorio o potrazi za Perišom u Beogradu i rekao da ne treba uopće sumnjati da srpske snage neće poduzeti sve što je u njihovoj moći

“Prvo i najbitnije od svega jest ustrojiti stožer u kojem trebaju biti predstavnici svih službi odnosno jedinica koje sudjeluju u potrazi. Sve bi se informacije trebali slijevati u stožer i oni bi ih kanalizirali na teren jedinicama kojima je potrebno. Sljedeće, pregledao bih rubne dijelove obale kopnenim putem, uz istovremen pregled vodenim putem”, istaknuo je Ribić.

Podsjetimo, taksista sa snimke policija je locirala i ispitala, a to je potvrdio i Matejev otac. Taksist je rekao da nije primio Mateja jer je imao stranke, a iako su sami pokušali i nisu uspjeli pronaći više informacija taksisti su uvjereni da je policija uspjela jer postoje stotine kamera po gradu i sigurno neke snimke nisu objavljene.

“Moje je udruženje zaista pokušalo, ali iz onih snimki ne možemo vidjeti ni jedan detalj jer smo htjeli istog trena pomoći, naravno obratili bismo se s policiji koje mi imamo informacije”, naglasio je Aleksandar Bijelić, Predsjednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije – SATUS.



Šestog dana oglasio se i ministar unutarnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin. On je naveo da “policija radi sve u svojoj moći da rasvijetli što se na Staru godinu dogodilo Mateju Perišu”. Pritom je isključio mogućnost bilo kakvog sukoba ili nasilja unutar samog kluba te noći.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI