Šef APN-a kupio POS-ov stan za manje od 1000 eura po kvadratu: ‘Sram me koliko nemam’

Screenshot

Danas prvi čovjek APN-a, a tada zamjenik, Krešimir Žunić, kupio je od spomenute agencije državni stan za manje od 1000 eura po kvadratu. Ovu aferu otkrila je ekipa RTL-ove Potrage.

APN je u Zadru 2019. Godine izgradila POS-ove stanove kako bi pomogla obiteljima manjeg imovinskog staleža da osiguraju svoju nekretninu, a onda je Žunić, sa svojim sinom kupio stan. On je u to vrijeme bio, ni više ni manje, nego zamjenik direktora APN-a i moćni HDZ-ovac koji je sjedio u povjerenstvu koje odlučuje o tome tko će dobiti stan.

Kada je RTL spomenutu aferu iznio zadarskoj Gradskoj upravi, tražili su od njih da se zaustavi snimanje, a ministar graditeljstva Predrag Štromar bio je vidno šokiran i prijavio je Žunića DORH-u.

Žunić u cijeloj priči ne vidi problem. Ima plaću 11 tisuća kuna, još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi Lovor Kuščević, a za medije je izjavio: “Sram me je koliko nemam.”

“Ja imam jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita što će do kraja tjedna biti vidljivo na mojoj imovinskoj kartici. Do kraja tjedna ću, na moju sramotu, morati prijaviti što posjedujem, a mene je sram koliko nemam, a ne koliko imam. Nemam vozila, nemam pokretnima pa što će premijer misliti o meni”, rekao je za RTL na što mu je novinarka odgovorila da je duhovit.



“Meni treba pomoć”, uzvratio je Žunić još jednom u kameru.

Od studenog prošle godine nalazi se na funkciji vršitelja dužnosti direktora APN-a, a do tada je bio zamjenik direktora ove državne agencije.

Žunić i njegov sin su zajedno kupili stan u Zadru veličine 53 metra kvadratna po cijeni od 52 tisuće eura, što iznosi 975 eura po kvadratu što je puno niže od stvarne tržišne vrijednosti nekretnine.

Ugovor između kupaca stana, Krešimira i Marka Žunića, i APN-a potpisao je tadašnji direktor agencije, Slavko Čukelj.

Zanimljiv je i detalj da su u Gradu Zadru na listi čekanja za najam socijalnog stana trenutno 62 osobe.

“Pod kojim uvjetima je gospodin kupio stan od agencije u kojoj je obavljao visoku funkciju? Jesu li drugi zaposlenici imali to pravo? Puno toga nije u redu. Otac i sin kupuju stan od agencije u kojoj je otac na visokoj funkciji. Vidi se da obje osobe nemaju prebivalište u Zadru, prema tome i ja bih volio da me netko zbrine u Dubrovniku, Zadru, Šibeniku, nekom primorskom gradu gdje ću moći ljetovati”, rekao je Vedran Đulabić s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI