ŠEF UDRUGE UGOSTITELJA KVARNERA I ISTRE: ‘Mislim da će se dogoditi siva ekonomija, druženje u zatvorenim prostorima bez računa’

Izvor: N1

Predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre Vedran Jakominić za N1 je komentirao  situaciju u ugostiteljstvu nakon širenja omikrona u Hrvatskoj.

“Najmanje se bavimo ugostiteljstvom, više se bavimo cateringom. Omikron gazi i gazit će i malo je toga što možemo napraviti osim potpunog lockdowna. Mi kao ugostitelji ostajemo raditi pod istim mjerama, samo će biti jači nadzor, protiv toga nemamo ništa. Nadam se da je ovo zadnja zima u ovakvom kaosu, ovako se ne da raditi”, rekao je Jakominić.

Osvrnuo se na veliki broj zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji te naglasio kako je unatoč tome, popunjenost lokalnih i zdravstvenih kapaciteta dobra vijest jer su prema svemu sudeći kliničke slike kod zaraženih blaže.

“Na Kvarneru vlada strah. Socijalne interakcije gotovo nema. Bilo je nešto za blagdane, ali opet vani, u zatvorenim prostorima je bilo malo druženja”, rekao je Jakominić.

Govorio je i o eventualnim potporama i poslovanju ugostitelja u budućnosti.“Rečeno nam je da potpora nema i zato nema zatvaranja. Ne vjerujem da će kratiti radno vrijeme kafićima. Mislim da će pasti moral kod ljudi, da će se dogoditi siva ekonomija, druženje u zatvorenim prostorima bez računa…”, zaključio je predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI