ŠEF UPRAVE INA-e PODNIO OSTAVKU! ‘Kao predsjednik tvrtke odgovoran je i osjeća moralnu obvezu za sve aktivnosti tvrtke’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Na mjesto predsjednika Uprave Ine, Sandor Fasimon je podnio ostavku, objavljeno je u srijedu iz INA-e.

“Unatoč tome što nije bio upleten ni u jednu od nezakonitih radnji koje su se nedavno pojavile oko Ine, g. Sándor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine. G. Fasimon je izjavio da je kao predsjednik tvrtke odgovoran i osjeća moralnu obvezu za sve aktivnosti tvrtke, bez obzira na iskazanu dužnu pažnju”, istaknuto je u obavijesti INA-e objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Fasimon je napisao kako je “bio krajnje šokiran kada je saznao za postupke Damira Škugora i njegovih suradnika”.

“Tijekom proteklih deset godina INA je prešla vrlo dug put; od ruba bankrota došli smo do financijske stabilnosti, a u procesu smo realizacije najveće industrijske investicije u povijesti zemlje izgradnjom postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka. Škugorovi postupci vrijedni su prijezira i ne predstavljaju identitet INA-e. To nije INA, to nismo mi. Ponosan sam na naša zajednička postignuća u proteklom desetljeću i unatoč činjenici da nisam imao nikakve veze sa Škugorovim kriminalom ili bilo kojim drugim nedjelom, kao odgovoran čelnik tvrtke moram snositi moralnu obvezu za cijelu Inu. Samim time, ispravna stvar koju sada mogu učiniti jest ponuditi ostavku”, rekao je Fasimon.

On će nastaviti obnašati dužnost predsjednika Uprave Ine do imenovanja njegovog nasljednika “kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja društva”.



“U međuvremenu, u kompaniji traje temeljita i dosljedna istraga slučaja. Ovisno o rezultatima istrage, kompanija će provesti daljnje radnje”, piše u priopćenju INA-e.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI