ŠEF ZTC-a KOMENTIRAO OTKAZE RADNIKA: Klanac: ‘Ovo je nož u leđa, kad prikupimo sve što treba, podnijet ćemo kaznenu prijavu’

Screenshot/N1

Nova afera trese Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) u Velikoj Gorici. Tamo se servisiraju protupožarni zrakoplovi, a dvojica mehaničara koji su s bolovanja odlazili raditi u inozemstvo dala su u srijedu otkaze. Kako pišu mediji, na to se u četvrtak navodno odlučio još jedan radnik, objavio je N1.

U našoj zemlji je trenutno na raspolaganju šest protupožarnih zrakoplova, a najavljivalo se da će do 15. kolovoza biti njih 10.

U četvrtak je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili Zdravko Klanac, šef Uprave ZTC-a i direktor sektora servisa Romano Babić.

Na početku je rečeno kako su “dvojica radnika koji su bili na dugotrajnom bolovanju, prije nekih pet-šest dana prekinuli bolovanje, vratili se i tražili godišnji i slobodne dane”.

“Ja to nisam dozvolio. Oni su nakon toga podnijeli zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa. Mi smo za tudvojicu radnika HZZO-u uputili zahtjev za nadzorom. Nisam s njima razgovarao. S jednim sam razgovarao prije nekoliko mjeseci o njegovom statusu, razmatrali smo ga za višu poziciju i to je bio zadnji razgovor. S ovim trećim radnikom sam obavio razgovor, radi se o mlađem radniku koji je ovdje tek godinu dana, autolimaru od kojeg smo mi htjeli napraviti aviolimara, bio je na dobro putom, meni je žao što on ide, ali mi mu ne možemo ponuditi ovo što je dobio tamo gdje ide. Ne ide van, radit će tu u susjedstvu, imat će daleko veću plaću”, rekao je Klanac.Dodao je da nije zabrinut zbog cijele situacije te naglasio kako u tvrtki postoji “stabilna jezgra mehaničara s certifikatima i odlazak ove dvojice neće ugroziti funkcioniranje, odnosno rad na letjelicama”.

“Njih dvojica su u ovoj godini odradila jedva 30-ak dana. Tek sam iz medija saznao za to da je jedan od njih vani, da se pojavila njegova fotografija. Da sam znao… Kada se radi o bolovanju, ne smijem pitati ni koju dijagnozu ima. Jedino što smijem jest uputiti zahtjev prema HZZ-u, to sam i napravio”, istaknuo je.

Govorio je o kanaderu u kojeg su se zabili galebovi te je rekao kako je taj avion u Zemuniku.

“Skinuta je oplata, oštećenje je malo veće, jedno rebro. Predviđeno vrijeme kada bi to moglo biti riješeno je ova subota”, istaknuo je Klanac.

Poručio je da su radovi na kanderima gotovi, a ovo su “samo štelanja”.

Osvrnuo se na plaće radnika u ZTC-u te naglasio kako je za redovan rad prosječna plaća 5800 kuna te kako nemaju svi iste plaće.

“Početnici koji tek dođu imaju oko 4000”, rekao je Klanac.

Dodao je da svakome radniku koji to zasluži može dati stimulaciju.

“Ja ne želim o njima razgovarati, znate koji je ovo nož u leđa… Kad prikupimo sve što treba, podnijet ćemo kaznenu prijavu”, naglasio je.

Optužio je neke medije da svu krivicu žele svaliti na njega.

“Odgovoran sam, ali nisam kriv”, zaključio je Klanac.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI