SEIZMOLOŠKA SLUŽBA O NOĆAŠNJIM POTRESIMA: Bio je prilično jak s epicentrom kraj Petrinje. Magnituda mu je iznosila 4.2 prema Richteru. Iza njega uslijedio je slabiji

U noći na utorak, u 1.58 sati središnju Hrvatsku je pogodio jak potres. Kako je javila Seizmološka služba, jačina potresa bila je 4.2 prema Richteru.

“Noćas, 17. kolovoza 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice.

Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te okolici Zagreba”, napisali su iz Seizmološke službe.

Nešto kasnije, u 2.27 sati osjetio se još jedan slabiji potres.

“Noćas, 17. kolovoza 2021. godine u 2 sata i 27 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice”, kazali su iz Seizmološke službe.



Na društvenim mrežama građani su podijelili svoja iskustva. Većina tvrdi kako ih je potres probudio i istjerao iz kreveta.

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) javio je da je magnituda potresa bila 4.7.

“Strašan osjećaj. Kuća se njihala kao na vjetru”, neki su od komentara građana na stranici EMSC. Svi se slažu da je udar bio snažan i da je jako dugo treslo.

Zasad nema informacija o eventualnim štetama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI