ŠEKS IZVRIJEĐAO MILANOVIĆA: ‘Sada ga nazivam jednim huljom, propalicom, protuhom, nitkovom. Mesić? On bezočno laže, tu je svjetski šampion’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

U Hrvatskoj se danas obilježava spomendan Dan neovisnosti.

Njime se obilježava odluka Hrvatskog sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika.

25. svibnja je prije bio državni praznik, ali lani je odlučeno da će to ipak biti spomendan, a Dan državnosti obilježava se 30. svibnja.

Bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks rekao je da se Hrvatska vratila svojoj prvoj tradiciji, kada je ’91. godine Dan državnosti utvrđen 30. svibnja i sada se događa nešto nezamislivo i neshvatljivo, da je predsjednik Milanović prije godinu dana nazvao 30. svibnja HDZ-ovskim dernekom.

“Još goru stvar je napravio neki dan kad je ignorirao i nije čestitao građanima Hrvatske Dan državnosti. Možemo li zamisliti situaciju da bi francuski ili američki predsjednik, kad bi nacionalne praznike ignorirali?”, upitao je Šeks u gostovanju na N1.



Na pitanje treba li Milanovića opozvati, rekao je da smatra da su odavno sazreli svi uvjeti za njegov opoziv.

“Nažalost, nema dvotrećinske većine, učestalim kršenjem i povredama ustava, ignoriranjem hrvatskog Sabora on je u permanentnom stanju protuustavnog djelovanja”, smatra Šeks.

Dodao je da je presedan u svjetskom i demokratskom životu da se predsjednik Republike usudi ignorirati i izjavljuje da neće poštivati Ustavni sud i njegove odluke, kao i odluke Sabora.

“Neshvatljivo je da se u današnjoj Hrvatskoj tako blagonaklono gleda na takvo ponašanje predsjednika koji bi trebao biti čuvar zakonitosti”, rekao je Šeks. Naglasio je da je nevjerojatno da ga nekolicina, počevši od Milanovića, okrivljuje za sve u pravosuđu.

“Mesić je glavom i kozjom bradom predlagao suce i javne tužitelje koje treba razriješiti, komisija je kao jedan filter to prihvaćala. On bezočno laže, tu je svjetski šampion, da smo predsjednik Tuđman, Vice Vukojević i ja odgovorni za kadrovsku čistku u hrvatskom pravosuđu”, kaže Šeks.

Na kraju je Šeks potpuno otpustio kočnice kada je govorio o izjavama predsjednika Milanovića o njegovoj kćeri.

“Pokušao je diskvalificirati moju kćer da je ona parkirana po milosti Božjoj svoga ćaće, meni je to dalo za pravo da Milanovića nazovem, a i sada ga nazivam jednim huljom, propalicom, protuhom, nitkovom”, oštar je bio Šeks.

Podsjetimo, Milanović je jednom prilikom rekao da je Šeksova kćer imenovana na čelo jednog od najvećih suda.

“Neki drugi koji su isto imenovani kao članovi obitelji su bili mizerni studenti”, rekao je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI