Šeks je, zajedno s Kosoricom uništio Sanadera, a sad nariče nad njegovom sudbinom!

Patrik Macek/PIXSELL

Danas,kada Šeks govori o bivšem šefu i kaže: 'Ja udarce na njega doživljavam kao da udaraju na mene', mnogi se u čudu potaju, je li on doživio totalnu amneziju ili na taj način želi zadati još jedan, ali ovaj put još podmukliji udarac, Sanaderu ispod pojasa, ili čak u međunožje.

Povodom 25-godišnje međunarodnog priznanja Hrvatske na N1 televiziji gostovao je bivši predsjednik Hrvatskog sabora i jedan od autora Ustava, politički veteran HDZ-a, koji je danas vrlo blizak s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem,Vladimir Šeks. On je govorio o tim povijesnim danima, Tuđmanu i svemu onome kroz što je prošla naša zemlja u proteklih 25 godina, ali je i s posebnim emocijama govorio i o svom bivšem šefu Ivi Sanaderu. Na pitanje novinara objasnio je i što Sanader sad predstavlja za njega: ‘Za mene je sada čovjek koji se našao …. Ja sam njegova sudbina i njegova sudbina je isprepletena s mojom sudbinom. Ja sam obilježen jer sam bio dio tog sustava, bio njegov bliski politički suradnik. Ja udarce na njega doživljavam kao da udaraju na mene’, kaže sentimentalni Šeks, kao da je zaboravio da je upravo on, s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor, Sanadera strpao u Remetinec.

Zaboravlja i da je njegov mali prst, koji je mahao pred Polančecovim nosom prijeteći bivšem potpredsjedniku Vlade, da ukoliko ne prokaže Sanadera ide u Remetinec, bio jedan od bolnijih udaraca koje je od Šeksa ispod pojasa primio bivši premijer i šef HDZ-a. I svi ti udarci koje je Sanader primao i prima i koje danas Šeks, kako kaže osjeća na sebi i to ga jako boli, bili su između ostalog i plod Šeksova specijalnog plana osvete bivšem premijeru. Naime, dobro je znano da je ljubav između Šeksa i Sanadera pukla, nakon parlamentarnih izbora 2007. godine, kada je Sanader na mjesto šefa Sabora postavio svog prijatelja Luku Bebića. Uostalom da je tome tako, potvrdio je 2010. godine, nakon što je Sanader već bio izbačen iz HDZ-a i sam Šeks u jednom intervjuu: ‘Ivo Sanader me ponizio kad je za mjesto predsjednika Sabora imenovao Luku Bebića’! Od tada je pukla ljubav i između nekadašnjih nerazdvojnih prijatelja Bebića i Šeksa. No,s obzirom na činjenicu da je Šeks jako osvetoljubiv čovjek, on je,nakon što je, Sanader abdicirao, a potom i izletio iz stranke, dočekao svojih pet minuta za osvetu bivšem šefu. Zajedno s Jadrankom Kosor, tadašnjom premijerkom i šeficom HDZ-a, koristio je svaku prigodu, ‘institucionalnu i vaninstitucionalnu’ za progon Ive Sanadera. On se nije zadovoljavao samo Sanaderovom političkom marginalizacijom nego je pod svaku cijenu svog bivšeg šefa želio strpati u zatvor.

To je potvrdio u svojoj izjavi ovjerenoj kod javnog bilježnika 2010. godine, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, u kojoj stoji kako ga je, neposredno prije svjedočenja pred saborskim povjerenstvom za Inu, Vladimir Šeks osobno tražio da tereti Ivu Sanadera. Nakon što mu je odgovorio da nije spreman lagati, iako nema pozitivnih emocija prema Sanaderu, Šeks je Polančecu rekao kako mu je presuda već donesena i neka razmisli o svemu. I doista, Polančec je odbio lažno svjedočiti protiv Sanadera, i dogodilo mu se upravo ono što mu je Šeks i ‘obećao’. Polančec je osuđen na izdržavanje kazne zatvora i tu kaznu je odležao.

Danas, kada Šeks govori o bivšem šefu i kaže: ‘Ja udarce na njega doživljavam kao da udaraju na mene’, mnogi se u čudu potaju, je li on doživio totalnu amneziju ili na taj način želi zadati još jedan, ali ovaj put još podmukliji udarac, Sanaderu ispod pojasa, ili čak u međunožje.Jer može li doista tako sućutno govoriti o Sanaderu čovjek koji je zajedno s Jadrankom Kosor zauvijek uništio Sanadera?

Facebook Comments



Loading...
DIJELI