ŠEKS SE TOME SIGURNO NIJE NADAO! Milanović ga brani u ‘slučaju’ Zec, a on je imao što reći Grbinu i Nobilu

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović, nakon što je odlikovao bivšu premijerku Jadranku Kosor, odgovarao je na pitanja o svojim prijašnjim izjavama o genocidu u Srebrenici i ubojstvu obitelji Zec.

Prozivani zbog cijelog tog slučaja, HDZ-ov Vladimir Šeks optužio je Antu Nobila, odvjetnika obitelji Zec, čiji su članovi likvidirani u Zagrebu 1991. godine, da je zajedno s Tihomirom Rubešom, tadašnjim zamjenikom javnog tužitelja, propustio upozoriti suca istrage da ubojice ne ispituje bez prisutnosti branitelja.

Za optužbe da je po nalogu tadašnjeg državnog vrha zatvorio istragu o ubojstvu obitelji Zec kaže da je to obična laž.

“To je jedna perfidna, podmukla laž izrečena iz usta predsjednika SDP-a Peđe Grbina i predsjednika Antifašističke lige Zorana Pusića koji su me u svojim istupima na televiziji i drugim javnim medijima optužili da su oni vidjeli svojom rukom službenu zabilješku moje inicijale V.Š“, kazao je Šeks za RTL Danas.

Pokazao je i spis na kojem piše “ne se žaliti”, te potpis zamjenika okružnog javnog tužitelja Zagreb, Tihomir Rudeša.



Iz toga je vidljivo da on nije naredio da se ne uloži žalba iz službene zabilješke na tom spisu.

“Tu stoji referirano na kolegiju tužitelja, objedinjeno sa tužiteljem, to je bio Stjepan Herceg, i odlučeno ne žaliti se – Tihomir Rubeša, 23.11. 1992. A ja sam, ponavljam, 10. kolovoza ’92. već bio potpredsjednik vlade. Nastoje, dakle, prikazati da je predsjednik Tuđman, da je Hrvatska državna politika i ja kao visoki Hrvatski dužnosnik, kao javni tužitelj Hrvatske, nakon toga potpredsjednik Vlade, a prije toga potpredsjednik Sabora, da smo mi štitili ubojice i da smo ih štitili na način da smo nalagali pravosudnim tijelima da ih zataškavaju, da ne ulažu u žalbe na oslobađajuće presude“, priča Šeks.

“Da li je to napravljeno iz neznanja ili nečega drugoga ja o tome ne mogu suditi, i nakon toga je sudsko vijeće kao nezakonite dokaze zapisnik o ispitivanju okrivljenih bez branitelja izdvojilo iz spisa. I to su onda postali bezvrijedni dokazi”, objašnjava i pita se Šeks.

Naveo je i da je riječ o strašnom zločinu i da tu nema odgovornosti države već je odgovornost na  jedne skupine kriminalaca i bandita.

Činjenicu da ga sada brani Zoran Milanović, čiji je opoziv svojevremeno tražio, sada nije htio previše komentirati.

“Ja ne bih želio komentirati njegove dosadašnje svemoguće izjave, nakon što je on ljetos me optužio da sam ja đelat hrvatskog pravosuđa, krvnik, štetočina, to nisam komentirao, ali kada je za moju kćer rekao da sam ju parkirao na mjesto predsjednice općinskog suda prije par dana, a ona je prije godinu i pol dana izabrana jednoglasno za predsjedništvo državnog suda u Osijeku, onda sam eksplodirao i nazvao ga raznim imenima, što mi je žao, što sam ušao na tu vrstu vokabulara. Mi smo se našli na jednom mjestu povodom jednog dana općine i od tog razgovora me više ne proziva”, zaključio je Šeks.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI