SELAK O BOMBI U DRONU I BANOŽIĆU: ‘Pokazao se kao neznalica, nesposoban i nekompetentan čovjek’

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ ua

Umirovljeni vojni pilot-brigadir Ivan Selak za HRT je komentirao je li u bespilotnoj letjelici bila postavljena bomba.

“Stvar je vrlo jednostavna. Preporučujem onima koji smatraju da je bila bomba u raketi da uzmu tu bombu ili 43 kg eksploziva, zatrpaju ga na dubini na kojoj je ova letjelica završila, npr. poligon Gašinci ili poligon Slunj, neka stanu 50-60 metara od mjesta te eksplozije, i prije nego je aktiviraju, napišu oporuku. To bi bila priča o bombi”, kazao je.

Pridružuje se listi onih koji tvrde kako je ministar obrane Mario Banožić zalutao u svoj resor.

“Ministar se pokazao kao neznalica, nesposoban i nekompetentan čovjek jednostavno ne zna procijeniti situaciju, čak u doba mira. Pogodila nas je raketa teška čak 6 tona, pogodila je glavni grad ove države, taj nekompetentni ministar izjavljuje da to ne predstavlja nikakvu opasnost za grad Zagreb i ne predstavlja nikakvu opasnost za Hrvatsku”, nastavlja Selak.

“Pokazalo se da NATO nije onakav kišobran kakvim se prikazuje. Pokazalo se i da mi nemamo svoj kišobran, zamagljuje se nesposobnost ministra obrane u miru, Ne daj Bože rata s ovakvim ministrom”, kaže.Hrvatska nema najmoderniju protuzračnu obranu,  ali je njezin zračni prostor odlično pokriven radarima, tvrdi Selak.

“Radari su dobri, izvrsno su postavljeni, super vide, izvrsnih su karakteristika. Recimo da u realnosti vide 300 km, ovi na Papuku i Sljemenu vide i ciljeve na malim visinama. Smiješno je da je ministar obrane govorio da su naši časnici bespilotnu letjelicu vidjeli tek nakon prolaska Drave. Ako je to točno, bacite te radare u smeće. Pouzdano znam od kolega da ti radari pokrivaju 2/3 Mađarske. Dakle, to su dobri radari, a oni koji su bili za tim radarima ili oni koji su njima zapovijedali nije slušao časnika na zavođenje ili se igrala utakmica. To važi za ekipu u Mađarskoj i NATO u Torrejónu”, oštar je Selak.

Nakon svega, posebno apsurdnom drži nepotrebnu demonstraciju moći – naknadne prelete našim nebom.

Poručuje da se nesposobni moraju maknuti s funkcija.

“Nažalost naš gigant vojne misli je rekao da avion na kojem sam ja 35 godina letio niti može letjeti, niti djelovati noću. Prema tome, naša zemlja nije mogla napraviti ništa zahvaljujući onima koji su nesposobni. Da su sposobni, ti naši avioni, iako stari, letjeli bi noću i izvršili bi ovu zadaću. Ovako – ništa”, zaključuje za HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI