SELAK RASPUDIĆ IZ SABORA: ‘Sramotno je to što premijer govori, trebao bi se ugledati na Orbana’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić u saboru je održala press konferenciju te upozorila da Plenkovićeva Vlada nije iskoristila sve mogućnosti kako bi na neki način amortizirala očekivani inflatorni udar kao i da to hitno mora napraviti kako nam se ne bi dogodili ozbiljni poremećaji na tržištu koji će se onda reflektirati u krajnjim cijenama prehrambenih proizvoda.

“Ako nam je jednom trebalo ozbiljno obraćanje premijera oko toga što nas očekuje i koje će biti posljedice odluka EU, to je sigurno sada”, upozorila je Selak Raspudić.

Dodala je da tek “dolazi ono na što smo upozoravali, a to je da će se Vlada morati odreći svog prihoda, odnosno, dijela trošarina, ako želi da svi premostimo ovaj inflatorni pritisak”.

“Potpuno je sramotno da ako premijer revno pristupa problemima ukrajinske krize, onda treba imati i alternativu za građane Hrvatske koja će im omogućiti da prežive inflatorni pritisak koji će biti posljedica embarga na rusku naftu”, rekla je istaknuvši kako sada samo demonstrira vlastite napredne političke stavove unutar EU.

“Od premijera očekujemo da mu je život građana RH prioritet i ako revno pristupa problemima ukrajinske krize, a svi želimo da rat što prije prestane, onda treba imati i alternativu za građane Hrvatske koja će im omogućiti da prežive inflatorni pritisak koji će biti posljedica embarga na rusku naftu”, istaknula je  mostova saborska zastupnica.



“Orbanov dogovor s Putinom sigurno će biti dobar za mađarske građane, a Hrvatska je puno manja zemlja od Mađarske i ima puno manji utjecaj na ono što će se događati s Ukrajinom, pa i embargo na rusku naftu”, dodala.

“Orban se pokazao kao onaj kojemu je na prvom mjestu interes Mađarske, a mi isto očekujemo od premijera Plenkovića i podržavamo solidarnost s Ukrajinom, no, premijer nam mora reći koje će biti posljedice takve odluke i kakav će biti odgovor na krizu koja će biti posljedica embarga na rusku naftu”, zaključila je Selak Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI