SELAK RASPUDIĆ IZVUKLA TEŠKU ARTILJERIJU I POSLALA PORUKU! ‘Vučić može učiti od Plenkovića, on je prema njemu mala maca’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Marija Selak Raspudić istaknula je kako je prebrojavanje glasova dug i zahtjevan proces te da zato ni jedna inicijativa ranije nije izašla s konačnim brojem.

“Trebalo im je otprilike mjesec dana da bi to mogli reći hrvatskim građanima. Mi smo sada u fazi prikupljanja lista i prebrojavanja potpisa”, poručila je u RTL-u Danas dodavši da još uvijek ne može reći na kojem su broju, dodavši da bi bilo neozbiljno da istrčava dok nisu barem osnovne podatke detaljno pregledali i prikupili.

Naglasila je kako je “rub” 368 tisuća: “To što je nama postalo normalno da nam treba puno više od onoga što je propisano zakonom zato što već svi pretpostavljajuća će se predbaciti velik dio potpisa prebaciti zato što je uobičajena praksa da se referendum od strane Vlade pokušava srušiti na bilo koji način. To je jedna druga priča.”


Kaže kako ne traže alibi u krađi: “Mi smo samo svjesni da imamo posla sa strankom koja je presuđena za korupciju i svjesni smo svega onoga što se događalo s referendumskim inicijativama ranije. Već sada kada vidite kako je premijer podivljao, doslovce izgubio živce, na spomen MOST-a i činjenicu da smo uspjeli prikupiti potpise, pokazuje da očito imamo razloga da da sumnjati hoće li se referendumska inicijativa uspjeti održati, pogotovo ako imate u vidu da je on rekao jednu skandaloznu stvar, a to je da će bez obzira na ovaj referendum, tu više nije bitan MOST, bitna je volja hrvatskih građana koji su mu jasno poručili da žele da ih se pita o COVID potvrdama da žele da ih se pita o stožerokraciji, da on neće promijeniti način upravljanja ovom pandemijom. Dakle mogu reći samo da Aleksandar Vučić može učiti od njega. On je prema njemu gotovo mala maca.”

“Premijer Plenković izjavom da bez obzira na referendum neće promijeniti način upravljanja ovom pandemijom i činjenicom da ignorira već izraženu volju građana da ih se pita o načinu upravljanja pokazuje sigurno diktatorske osobine i svi građani Republike Hrvatske u ovom trenutku bi trebali biti izrazito zabrinuti.”Istaknula je kako nije svejedno na koji način su COVID potvrde uvedene:

“U Švicarskoj, što bi valjda bilo skandalozno našem premijer jer tamo žive zli ljudi koji pokreću zle inicijative, o tome je odlučeno prvo u Saboru, njihovom parlamentu, a onda na referendumu. Isto tako u Švicarkom primjerice, COVID potvrdu dobivate i testom na anti tijela, možete ju dobiti na 3 mjeseca ako imate odgovarajući broj antitijela, što se kod nas smatra neznanstvenim. Isto tako ovisi o tome gdje se i na koji način upotrebljava COVID potvrda. Kod nas je ona uvedena na jedan diskriminatoran način i ne epidemiološki odnosno epidemiološki neučinkovit. U svakom slučaju je iz tih razloga treba povući.”

“Imamo posla s nekim tko je na razini dječjeg vrtića pa sada ima nebulozne izjave i vrijeđa sve oko sebe jer smo prikupili potreban broj potpisa ili s nekim, kažem, od koga Aleksandar Vučić ima još dosta toga za naučiti”, zaključila je Marija Selak Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI