SELAK RASPUDIĆ TO NIJE BAŠ DRAGO: ‘Što je on to napravio da mu se i dalje tepa, Zagreb je s Tomaševićem postao kantograd’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Saborska zastupnica Mosta, Marija Selak Raspudić gostovala je u Novom danu N1 i komentirala aktualne političke teme.

Komentirala je činjenicu da u Gradu Zagrebu i godinu dana nakon početka mandata gradonačelnika Tomislava Tomaševića, još uvijek nema svih pročelnika.

“Ne samo da nema pročelnika, nego se novi gradonačelnik hvali time da njegovom upravom svi znaju da mogu biti zaposleni bez veze, a i dalje nema pročelnika. Tu vidim dvije stvari, ili nitko ne želi biti pročelnik ili oni čekaju samo one podobne, budući da su one koji su im bliski već postavili”, rekla je Selak Raspudić.

Dotaknula se i odvoza smeća i komentara da je Zagreb postao “kantograd”.

“Ono čime se gradonačelnik prvenstveno hvalio je novi model upravljanja, ali vidimo kako je krenuo od kadroviranja ne samo Holdinga, nego rukovodećih mjesta, vidimo da se nije primijenio nikakav novi model upravljanja. To se dalje reflektira na svim ostalim razinama. Kad govorimo o smeću, gradonačelnik kaže da novi model ipak neće krenuti, a najopasnije je što će biti riječ o još jednom udaru na džep građana. Nedopustivo je kako Zagreb trenutno izgleda i ne može se reći da je Zagreb oduvijek bio kantograd, jer grad nikad ovako nije izgledao. Pitanje je zašto se Tomaševiću godinu dana nakon mandata još uvijek tepa”, rekla je Selak Raspudić.



Istaknula je i da Tomašević brka pripadnost stranci i politički aktivizam s obnašanjem funkcije gradonačelnika. “Ako ste gradonačelnik, ne pita se vas koga vi volite, nego jeste li svim građanima omogućili pristup institucijama. Nismo ga pitali što misli o Hodu za život ili Gay Pride, nego imaju li svi građani jednak pristup institucijama. Pokazao je da je ideologija njegov jedini forte, s obzirom na kaos u gradu”, zaključila je Selak Raspudić.

Dodala je da “imamo jedan ozbiljan problem u upravljanju gradom”. “Suspenzirane su i javne nabave i vidimo da grad polako tone, a nadamo se da do kraja neće i potonuti”, rekla je Selak Raspudić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI