SELAK RASPUDIĆ U OTVORENOM: ‘Glasovac je prijetila Raspudiću, a za sve ovo u Saboru je zapravo kriva jedna osoba’

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Tema Otvorenog HRT-a  izmjena je Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

U Otvorenom su gostovali Mostova Marija Selak Raspudić, HDZ-ov Ivan Ćelić, SDP-ov Arsen Bauk, potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin, Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta te Suverenist Hrvoje Zekanović.

Voditelj Mislav Togonal je pitao Selak Raspudić o trenutku kad su u saboru ostali upaljeni mikrofoni, pa se čulo kako joj Grmoja govori da “nisu to dobro napravili, da su se svi okrenuli protiv njih”.

“Ne, nije uopće bila pripremljena reakcija ni akcija. Kako je to moglo biti pripremljeno, svi smo emotivno reagirali. Grmoja je normalna i ljudska osoba, koja je bila samokritična i nesretna kad je razgovarala s oporbom kad je referendum tek krenuo. Znao je da su svi sadržajno bili suglasni s takvim pitanjima, a onda je kasnije vidio da se sve raspalo zbog političkog oportunizma. Sve je krenulo kad nas je Sandra Benčić nazvala ekstremima i napala da smo protiv cijepljenja i pokušala nas difamirati na različite načine”.

Komentirala je potom svađu Nine Raspudića i Peđe Grbina.



“Ajmo govoriti u činjenicama. Činjenice se mogu vidjeti sa snimke. Ilustracija toga što je Raspudić prijetio Grbinu ili kako ste vi rekli – nadvio se nad njim. Na slici se vidi ruka Sabine Glasova uperena u Ninu Raspudića. Dakle, slika govori da Sabina Raspudić prijeti Nini Raspudiću, a ispod tekst govori da Raspudić prijeti Grbinu. Te prijetnje nije bilo”.

“Grbin nije htio reći novinarima što mu je Raspudić rekao nego je namjerno podjarivao ovu atmosferu gdje se Raspudić može neopravdano i lažno prikazati kao nasilnik, dodala je pa otkrila što je njezin suprug rekao šefu SDP-a.

“Rekao mu je: “Sram te bilo što si to rekao”. Što je bio razlog zašto sam i ja reagirala. Grbin je prešao granicu civilizacijskog diskursa kad je nama rekao da parazitiramo na tuđoj smrti. Nama je neshvatljivo da netko može upotrebljavati takve riječi i uzimati mrtve da bi se s nekim politički nadmetao. I rekao je: “Gdje ste bili kad je trebalo govoriti o COVID potvrdama koje se koriste na ulazu u bolnice i ne testiraju se svi pa virus mogao ući”, rekla je Selak Raspudić dodajući kako Grbin to nije htio reći novinarima jer onda ne bi mogao ispasti žrtva.

Arsen Bauk je rekao kako ispružena ruka Sabine Glasovac njemu ne izgleda kao prijetnja.

“Ja bih prije rekao da je pokušala smiriti Raspudića, to joj vidim iz pogleda”, rekao je Bauk.

“Niste u pravu. Rekla mu je: “Stavi tu masku kako treba”. On joj je rekao: “Hoću, HDZ-ova higijeničarko”. Toliko je on bio opasan”, rekla je Selak Raspudić.

 

Bauk je rekao da su glasali protiv izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te uputili zaključak da se donese dvotrećinskom većinom. On je podnio povredu Poslovnika članka 253. koji govori o dvotrećinskoj većini te najavio da će tražiti sjednicu Odbora za Ustav.

“Situacija je jednostavna, Ćelić i Radin su za cijepljenje i stožerokraciju.

Bartulica, Selak Raspudić su protiv cijepljenja i protiv stožerokracije. Ja sam za cijepljenje i protiv stožerokracije. Zekanović je za cijepljenje i s nepoznatim stavom o stožerokraciji, možda ga danas saznamo.

Što se tiče referenduma, kolege iz Mosta recite da ste za cijepljenje i onda ćemo pozvati građane na referendum. Dok se ne čuje jasna rečenica i poziv ljudima da se cijepe, onda ćemo ostati na ovom stajalištu. Ako sučajno kažete cijepite se, morat ćemo ispuniti obećanje”, rekao je Bauk.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI