SELAK RASPUDIĆ ZBOG JEDNE ČINJENICE IZRAZILA VELIKI STRAH: ‘Bojim se da će rasti neredi i prosvjedi na ulicama, a to nitko ne želi’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Marija Selak Raspudić kazala je kako je interes za potpisivanje peticije za referendum o COVID potvrdama, koju je inicirao MOST prvoga dana bio velik i zahvalila se volonterima koji sakupljaju potpise, kao i građanima, kako bi “konačno preuzeli stvari u svoje ruke u upravljanju pandemijom.”

“Potpisuju i cijepljeni i necijepljeni koji glasuju za različite političke opcije. Svima je jedna stvar zajednička, a to je da im je dosta stožerokracije”, kazala je Selak Raspudić za Dnevnik Nove Tv.

Zašto je potreban referendum, ako uzmemo u obzir da postoji suglasje oko referendumskog pitanja o ustavnim izmjenama o uvrštavanju pandemije, a drugo pitanje već je zakonodavno riješeno, MOST-ova zastupnica je odgovorila kako je to što se događa s COVID potvrdama protupravno nasilje u RH.


“Plenković je prvo donio odluku, počeli provoditi odluku, a tek onda se sjetili mijenjati zakon koji će provoditi tu odluku. Tako nešto je nedopustivo, ne samo zbog COVID odluka kao takvih, nego i zbog demokracije kao takve”, rekla je Selak Raspudić.

Pred njima je dva tjedna potpisivanja i traženja podrške građana za oba svoja referendumska pitanja, pa je na pitanje vjeruje li da će oba biti potvrđena, kaže kako su oba pitanja napravili u dogovoru s najboljim ustavnopravnom stručnjacima te ne sumnjaju u njihovu kvalitetu.Neovisno o tome što će oni reći, već broj prikupljenih potpisa je referendum prije samog referenduma, a time će građani poslati jasnu poruku, kazala je.

Koincidira li najavljeni prosvjed za “rušenje Vlade” s posljednjim danom prikupljanja potpisa, Selak je uzvratila kako vidimo što se događa u Europi. Mostova saborska zastupnica odgovara.

“Mi ne možemo biti sigurni hoće li netko preko noći bez objašnjenja uvesti obavezno cijepljenje za djecu ili odlučiti da će zatvoriti pola naših građana. Zbog svega toga ovaj referendum je jedini legitimni način da se svo nezadovoljstvo građana kanalizira kroz institucije”, istaknula je dodavši da građani moraju dobiti priliku za upravljanje pandemijom. Ako se to ne dogodi, izrazila je bojazan da će rasti neredi i prosvjedi na ulicama, što nitko ne bi htio”, zaključuje Marija Selak Raspudić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI