SELAK RASPUDIĆ ŽESTOKO PO LIDERU SDSS-A: ‘Jeftini teatar Milorada Pupovca nije dostojan ni glume amaterskog udruženja’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Glasovima vladajućih, Hrvatski sabor izglasao je Roberta Šveba za novog ravnatelja HRT-a, a izbor protiv kojeg je oporba već jednom blokirala rad Sabora, komentirala je zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić.

Objasnila je i zašto Mostovci nisu ostali u Saboru ni glasati protiv Šveba.

“Budući da smo inicirali i prvo opstruiranje sjednice jer procedura nije bila poštivana, na kraju smo htjeli ovim simboličkim činom zaokružiti cijelu ovu priču da bismo još jednom usmjerili pažnju javnosti na ono što je bitno, a to je da u okviru ovog natječaja nije poštivan ni sam tekst natječaja.


Kandidat koji je upravo imenovan je u sukobu interesa, a ono što smo uspjeli kao ujedinjena oporba postići je da se barem ponovila ona procedura oko samog matičnog odbora koji nije bio na vrijeme i kako treba sazvan”, kazala je Selak Raspudić za N1.

Poručila je da nastavljaju s daljnjim akcijama i demokratskim procedurama.“Ima ih koji bi najviše voljeli da smo mi cirkusanti koji će hodati okolo i činiti nered pa da nas se onda može izbaciti iz uljuđene demokratske rasprave. To nije slučaj i mi ćemo nastaviti sa zakonskom borbom”, poručila je, dodajući da rade na izmjenama zakona koje se tiču imenovanja rata HRT-a.

Upitana je i je li iznenađena što je SDSS podržao Šveba.

“Mogu reći da će me to koštati jednog slanca, a da mi suprug zbog toga neće platiti večeru. Dakle, naravno da smo nažalost ovo svi očekivali, premda sam uvijek ostavljala mogućnost da me se i iznenadi. Taj jeftini teatar Milorada Pupovca nije dostojan niti studenata prve godine glume, štoviše niti jednog amaterskog udruženja.

Premda je ishod bio očekivan, smatram krajnje neukusnim na takav način poigravati se s ozbiljnim oporbenim inicijativama, ali i s očekivanjima hrvatskih građana”, istaknula je Selak Raspudić.

“On se s njim poigrao, ismijao ih i na kraju pružio predstavu koja nije ni za amatersko kazalište”, dodala je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI