Šerić o susretu s trostrukim ubojicom: ‘On uopće nije svjestan ničega’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Odvjetnik je kazao kako bi uskoro trebalo biti vještačenje u Klinici za psihijatriju Vrapče

Filip Zavadlav (25) koji je osumničen da je ubio trojicu muškaraca u Splitu, pod jakom policijskom pratnjom je prije tjedan dana iz Splita dovezen u Zagreb gdje je smješten u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS).

Njegov odvjetnik Branko Šerić je danas prvi put razgovarao s njim.

“Rekao mi je kako se zove i ja sam se njemu predstavio. Nisam mogao jednu normalnu komunikaciju ostvariti, kao da nije svjestan što se dogodilo”, kazao je Šerić.

“On gotovo ničega nije svjestan. Prepoznao me je i znao je tko sam, ali nije bio svjestan onoga što sam mu pričao. Kazao sam mu i za prosvjed podrške koji se sprema u Splitu, ali ni to nije doživio. Čak nije reagirao ni kada sam ga pitao zna li što je učinio”, pojasnio je odvjetnik Šerić nakon razgovora sa svojim branjenikom.



Istaknuo je kako će Zavadlav najvjerojatnije uskoro na psihijatrijsko vještačenje u Kiniku za psihijatriju Vrapče gdje će se vještačiti njegovo psihičko stanje.

Prema riječima odvjetnika Šerića, njegov klijent nije izrazio želju da bi vidio oca i brata.

“Očekujem, a to sam mu i rekao, da će mu istražni zatvor najvjerojatnije biti produljen”, kazao je odvjetnik koji je sa svojim branjenikom proveo nešto manje od sat vremena.

Nije želio komentirati niti napad koji je nedavno doživio u Splitu, a o čemu je RTL prvi izvijestio, ali doznajemo da policija provodi izvide kako bi se utvrdilo tko je poznatog odvjetnika verbalno napao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI