Šešeljev prijatelj skriva se u Republici Srpskoj? Interpol za njim raspisao tjeralicu, teški fijasko i gaf policije u njegovu slučaju

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Christos Pappas, zamjenik šefa Zlatna Zora, te ekstremno desne stranke još je na slobodi sedam mjeseci nakon zabrane rada te stranke.

Kako piše Deutsche Welle, sumnja se da se nalazi u Republici Srpskoj.

Vlada u Ateni ponosno je objavila da se Grčka uspješno izborila s toksičnim naslijeđem Zlatne zore, no odlazak u zatvor Joanisa Lagosa, bivšeg vođe i zastupnika u EU parlamentu, samo je polovičan uspjeh.


Naime, grčka policija bilježi neviđen fijasko, već sedam mjeseci sigurnosne službe traže Pappasa, zamjenika vođe neonacističke stranke.

On je nakon presude protiv stranke 7. listopada 2020. bio pod strogim nadzorom u svom stanu u Ateni odakle je uspio pobjeći 23. listopada. Od tada mu se gubi svaki trag, a njegov je odvjetnik rekao da mu klijent nema namjeru sjediti u zatvoru do suđenja.

Od tada Pappasa traži Interpol, a grčka policija zatražila je pomoć kolega iz Srbije. Pappas se uvijek hvalio prijateljstvom s Vojislavom Šešeljem, predsjednikom krajnje nacionalističke Srpske radikalne stranke i osuđenim ratnim zločincem.

Trenutno su se ponovno pojavile glasine da se Pappas, uz pomoć srpskih neonacista, krije upravi kako smo prije naveli u Republici Srpskoj.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI