ŠEST GODINA VLASTI ANDREJA PLENKOVIĆA: Evo što kažu oporbeni političari o premijerovim potezima

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Šest godina vlasti Andreja Plenkovića za N1 komentirali su Arsen Bauk iz SDP-a, Dario Hrebak iz HSLS-a, Nino Raspudić iz Mosta i Mario Kapulica iz HDZ-a.

Na upit što je najbolje što je Plenković napravio, Bauk je odgovorio: “Što se mene tiče, kad je poslao vijenac na Sutjesku”.

Hrebak je istaknuo političku stabilnost, ali ono što je trebalo biti bolje je – birokracija.

“Mislim da smo još više trebali napraviti po tom pitanju. Što se tiče korupcije, tu se definitivno vide pomaci, ali birokracija nam je kao crno-bijeli TV u vrijeme pametnih telefona, a s druge strane otišlo je 400 tisuća ljudi. No vjerujem da ćemo, zahvaljujući i NPOO-u, sada i po tom pitanju napraviti napredak”, rekao je Hrebak.

Raspudić je naglasio kako je na nekoj nižoj razini, “srednje važnosti” bilo dobrih poteza.



“Ali ono što je hrvatska katastrofa pokazao je popis stanovništva. Hrvatska je na začelju Europe, gleda u leđa zemljama koje su donedavno bile bliske. Kriminalna hobotnica ne da nije odsječena, nego se još bolje proširila i uvezala, to razlog zašto nema ozbiljnih investicija i zašto u konačnici građani ne žive bolje. Dobrih poteza ne isključujem da nije bilo, manje važnih, ali ključne stvari nisu napravljene. Dovoljno je vidjeti koliko je ministara otišlo Plenkoviću zbog afera. Ne osjećam se inspiriran u ovom općem crnilu, lupom tražiti dobre stvari”, rekao je Raspudić.

Dobre stvari se ne trebaju tražiti lupom, one su vidljive, smatra Kapulica.

Čestitao je Andreju Plenkoviću na svemu onom što je napravio za hrvatsko gospodarstvo gospodarstvo i na međunarodnom planu. Podsjetio je da ćemo ući u Schengen i eurozonu te da su to sve veliki pomaci.

Prema njegovom mišljenju, Plenković je najuspješniji predsjednik Vlade otkad smo izašli iz polupredsjedničkog sustava i njegova Vlada je najbolja dosad.

Bauk pak kaže da se Plenković izdvaja po “natprosječnoj uspješnosti u odabiru kadrova”. Podsjetio je na brojne ministre koji su otišli zbog afera.

.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI