Šimić o mogućem referendumu za HEP i ustavnoj zaštiti strateških tvrtki

Patrik Macek/PIXSELL

Kada je u pitanju HEP nije siguran je li referendum najsretnije rješenje...

Komentirajući istraživanje javnog mnijenja o prodaji dionica HEP-a kako bi se otkupio MOL-ov udio u Ini Miroslav Šimić je rekao da iz iskustva s dosadašnjim privatizacijama u Hrvatskoj, njih Mostu ne čudi stav građana da ne žele da se modelom prodaje dijela HEP-a kupi INA te da ih ne čudi činjenica da za spomenuti model građani zagovaraju referendum.

Šimić je kazao da u načelu nema ništa protiv referenduma na kojima bi se građane pitalo o različitim temama. No, kada je u pitanju HEP nije siguran je li referendum najsretnije rješenje jer prije svega tu odgovornost na sebe trebaju preuzeti hrvatska Vlada i pregovarački timovi.

Šimić je kazao kako je jedan od mogućih modela preuzimanja Ine i prodaja HEP-ovih dionica, no pritom nije htio ići u detalje međusobnih dogovora u Vladi.

Radi se o vrlo složenim operacijama i nije dobro zbog procesa koji će uslijediti da se ti detalji komuniciraju, kaže Šimić dodajući da su energetski stručnjaci puno pozvaniji da komuniciraju o tim detaljima.

Također je ocijenio kako je ustavna zaštita, kao jedna od ideja koja se trenutno razmatra, dobar način zaštite za tvrtke koje su od strateškog interesa za Hrvatsku.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI