Sin Donalda Trumpa priznao veze s Rusijom, tata ponosan: ‘Moj sin je vrlo karakterna osoba’

wikimedia

Sina američkog predsjednika je 3. lipnja 2016. kontaktirao Rob Goldstone, a sadržaj elektroničke pošte pokazuje da mu je nudio informacije o Clinton te da želi dogovoriti sastanak. On je priznao susret s Natalijom Veselnickajom te je ponudio dati iskaz senatskom odboru

Nako što je njegov najstariji sin Donald Trump ml. najavio da će objaviti niz e-mail poruka u kojima su mu nuđene informacije štetne po Hillary Clinton, tatinu suparnicu na predsjedničkim izborima kao demokratsku kandidatkinju, aktualni američki predsjednik rekao je kako se zbog tog poteza ponosi svojim sinom.

“Moj sin je vrlo karakterna osoba i pozdravljam njegovu transparentnost”, kazao je Trump govoreći o Donaldu Trumpu ml.

Donald Trump ml. u utorak je objavio e-mailove koje je razmijenio s posrednikom u kojima mu predlaže susret s “odvjetnikom ruske vlade” u vezi štetnih informacija po Hillary Clinton koje mogu biti od koristi njegovom ocu., prenose agencije.

Sina američkog predsjednika je 3. lipnja 2016. kontaktirao Rob Goldstone, a sadržaj elektroničke pošte pokazuje da mu je nudio informacije o Clinton te da želi dogovoriti sastanak. On je priznao susret s Natalijom Veselnickajom  te je ponudio dati iskaz senatskom odboru koji istražuje navodno rusko miješanje u predsjedničke izbore 2016.

Ovo otkriće moglo bi igrati značajnu ulogu u istrazi američkih istražitelja o tome je li bilo veza između Kremlja i Trumpove predsjedničke kampanje.



Američke obavještajne agencije zaključile su da je Moskva tražila načina da našteti Hillary Clintom, Trumpovoj protukandidatkinji, i pomogne Trumpu osvojiti predsjedničke izbore 2016.

Koliko je stvar otišla ukrivo svjedoči i priopćenje koje je izdao ured američkog potpredsjednika Mikea Pencea, u kojem se on zapravo distancira od obitelji Trump, navodeći kako pojma nije imao o sastanku s ruskom odvjetnicom kao i da u vrijeme tog sastanka još nije bio ni potpredsjednički kandidat. U priopćenju navodi da se želi fokusirati na ostvarivanje izbornih obećanja.

U međuvremenu u Bijeloj kući zavladala je potpuna pomutnja jer nitko ne zna tko od visokih dužnosnika, a uvjereni su da je riječ o nekome od njih, pušta u medije informacije koje štete predsjedniku. Članovi Trumpove obitelji, supruga Melania, kći Ivanka i njezin muž Jared Kushner krivnju navodno svaljuju na šefa Trumpova osoblja Reincea Priebusa, no u Bijeloj kući opovrgavaju da se sprema njegova smjena.

Glasnogovornica Sander kazala je i da je Trump “frustriran” stavljanjem fokusa pažnje na Rusiju.

“Predsjednik je, rekla bih, frustriran činjenicom da ovo nastavlja i dalje biti važno pitanje, i on bi volio da se fokusiramo na stvari poput gospodarstva, zdravstvene skrbi, porezne reforme ili infrastrukture”, kazala je Sanders.

Upitana o činjenici da se sada u javnoj komunikaciji upotrebljavaju riječi kao što je “krivokletstvo” ili “izdaja” kada je riječ o kontaktima s Rusima tijekom Trumpove izborne kampanje, Sanders je rekla kako “misli da su te nove riječi ridikulozne”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI