SIN I ODVJETNIK: Branimira Glavaša na novopokrenutom suđenju brani sin! ‘To je pomalo čudna situacija! Radimo sve da se proces ubrza!’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon 17 godina ponovno započinje suđenje Branimiru Glavašu za ratne zločine koje je počinio nad civilnim stanovništvom. Brani ga njegov sin odvjetnik koji je bio samo dijete kada je suđenje započelo prvi puta.

Glavašev sin i odvjetnik, Filip Glavaš, kao gost RTL televizije komentirao je situaciju u kojoj se našao:

”Nalazim se u pomalo čudnoj situaciji da sam istovremeno i sin i branitelj u kaznenom postupku. Mogu reći da me sluša, ali isto tako kad ne želi čuti neki negativan odgovor, ni ne pita za mišljenje”, rekao je sin Branimira Glavaša.

Ovaj proces traje već 17 godina te se nada da će ga ubrzati:

”Nadzire li se kraj? Teško mi je to prognozirati, ali mogu reći da mi, kao obrana, činimo sve kako bi maksimalno ubrzali taj postupak. I kako bi se što prije okončao. Upravo u tom smjeru smo išli sa prijedlogom promjene nadležnosti. Osječki sud je i mjesno nadležan s obzirom na mjesto počinjenja djela za koje se tereti”, rekao je Glavaš te nadodaje da sam smatra da će suđenje u Osijeku biti pravednije:



”Mogu reći i da će biti pravednije. Ako Visoki kazneni sud nakon svih događanja ne vidi problem da se gospodinu Mamiću i drugima nastavi suditi u Osijeku. Ne vidim u čemu je problem da se i Branimiru Glavašu sudi u Osijeku”, izjavio je odvjetnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI