Sin srpskog glumca Čkalje : ‘Tjeraju me grijesi mog naroda. Ja nisam ubijao u Vukovaru…’

screenshot youtube

Čedomir Petrović, sin srpskog glumca Miodraga Petrovića Čkalje u Centralnom dnevniku na FaceTV govorio je o svom ocu: ‘Nije teško biti sin velikog čovjeka ako ideš svojim putem. Ipak, više mi je odmogao nego pomogao zbog svoje otvorenosti i istine koju je govorio. Kad je otišao u penziju pritisak je prešao na nas, njegovu unuku i mene. Plaćamo cijenu njegove otvorenosti, ali se ne kajemo. Uvijek su pretjerivali o njegovom životu, nije živio loše, ali nije imao ni ušteđevinu. Volio je trošiti, a nikada nije popio kap alkohola’.

Što ga tjera da se oglasi teškim, istinitim rečenicama o Bosni i bivšim vremenima, pojasnio je: ‘Tjeraju me grijesi mog naroda. Pripadam tom narodu i to je ono što me tjera. Dodika je izabrao narod koji zna kakve nevolje može donijeti. Znam što je radio dio mog naroda i osjećao sam potrebu da se distanciram od toga. Da objasnim ljudima da ja nisam ubijao u Srebrenici i Vukovaru. Ja ne pripadam takvom narodu. Sa ovog mjesta izjavljujem saučešće jednom od najljepših gradova, Vukovaru. Ja se sjećam ovoga jer to je ono što udara u glavu i ostaje kao pečat. Kao rana koja stalno boli’.

O srpskoj premijerki i greški koju je napravila u razgovoru sa Sebastijanom, rekao je: ‘Nije se raspitala s kim razgovara. Ona nije političar, nego stručnjak svoje struke. Genocid je nešto što se ne negira. Je li trebalo da pobiju sve muslimane da ona kaže da se desio genocid. Osam i po hiljada muškaraca govori o tome da se znalo što se radi. To je genocid. Ono što je Mladić rekao uživo na televiziji je kontinuitet vlasti. To javljanje je strašno i ne dešava se slučajno. Zločinci se vraćaju da predaju kako se ubija. Tako je godinama. Vulin, Dačić i svi čekaju da Vučić posrne da svi skoče na njega da ga sruše. To je taj kontinuitet’.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI