SINČIĆU PREKIPJELO! PLENKOVIĆA PRIJAVIO VIJEĆU EUROPE: ‘Smatram da je krajnje degutantno svome narodu prijetiti egzistencijom!’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ivan Vilibor Sinčić,  zastupnik stranke Živi zid u Europskom parlamentu objavio je da je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prijavio Vijeću Europe, kako je naveo, zbog kršenja rezolucije 2361, javlja RTL.

Sinčić je rekao da su po toj rezoluciji VE-a, donesenoj 27. siječnja ove godine, vlasti država članica dužni informirati građane da cijepljenje nije obavezno i da nitko ne smije biti diskriminiran po osnovi statusa cijepljenosti.

Objavom “Prijavite Stožer institucijama” kaže kako je reakcija na odluku Vlade da razmotri uskraćivanje potpora za očuvanje radnih mjesta onim poduzetnicima čiji radnici nisu cijepljeni protiv covida-19.

Naime, u četvrtak su nakon sjednice Vlade, premijer Plenković i ministar Aladrović objasnili kako smatraju da nije logično da osobe koje necijepljenjem predstavljaju dio stanovništva koji ostaje u domeni rizika širenja pandemijske zaraze, a time i stabilnosti ekonomije, od iste nacionalne ekonomije dobiva potporu usred ekonomsko-pandemijske krize.

Sinčić smatra da bi takav potez Vlade bio neodrživ: “Dakle, briselski sluga u pokušaju da se u Bruxellesu pokaže kao veliki gazda u Hrvatskoj, naručio je i platio prevelike količine cjepiva. Budući da ga Hrvati niti poštuju, niti slušaju, nema što s time, pa pokušava očajnički prijetiti poslodavcima i radnicima”, rekao je Sinčić.



“Međutim, Rezolucijom 2361 Vijeća Europe od 27. siječnja 2021. uz ostala utvrđenja, određeno je da je potrebno ‘osigurati da su građani informirani da cijepljenje nije obavezno i da nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se cijepi, ako to ne žele sami i osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen’”, objasnio je i apelirao na građane:

“Stoga vas pozivam da se cijepite isključivo ako smatrate da je dobro zbog vašeg zdravlja, Stožer prijavite institucijama, a malog diktatora ću osobno danas prijaviti Vijeću Europe zbog prijetnji i ucjena”, zaključio je Sinčić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI