SINDIKATI HITNE MEDICINE ZADOVOLJNI MINISTROVOM PODRŠKOM: Za dva tjedna predstavit će svoj prijedlog zakona o hitnoj medicinskoj pomoći

ilustracija

Sindikati hitne medicine traže beneficirani radni staž, a u utorak su na tu temu održali prvi sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Nakon toga su rekli kako su “zadovoljni podrškom te je dogovoreno da za dva tjedna predstave svoj prijedlog Zakona o hitnoj pomoći”.

“Uspostavili smo kontakt i dobili određeno obećanje da ćemo moći pripremiti prijedlog zakona o hitnoj medicinskoj pomoći, predstaviti ga ministarstvu i krovnom zavodu hitne te bismo ga kasnije zajedno obradili i nakon toga predali Vladi”, istaknuo je Danijel Šota, predsjednik Hrvatskog sindikata hitne medicine i Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći.

Za dva tjedna razgovarat će se konkretnije o novom zakonu o hitnoj medicini. U tom prijedlogu zakona trebale bi biti stavke o formiranju timova, beneficiranom radnom stažu, a obuhvaćene bi bile i helikopterske jedinice i proširenje timova hitne pomoći.

Predstavnici sindikata kažu da su “za sada zadovoljni”, no također poručuju da bi mogli ponovno doći na Markov trg i organizirati prosvjed ako se njihovi zahtjevi ne ostvare.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI