Sindikati Uljanika Plenkoviću poslali otvoreno pismo

screenshot

Tri sindikata koji djeluju u pulskom Uljaniku poslali su otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću

U pismu traže da se država imenovanjem svojih predstavnika u novi Nadzorni odbor Uljanika aktivnije uključi u kontrolu procesa u brodogradilištu te pokaže da joj je stalo do očuvanja brodogradnje, priopćeno je u srijedu iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikata metalaca i Jadranskog sindikata, piše N1.

“Sasvim sigurno ste upoznati s odlukom NO Uljanika o sazivanju Skupštine za 16. listopada. Hoće li Vlada predložiti svoje predstavnike u Nadzorni odbor Uljanika bit će svima pokazatelj smjera sljedećih koraka,” kaže se u pismu u kojem se poziva premijer da “vrlo jasno” poruči da će Vlada dati svoje predstavnike u NO Društva i na taj način neposredno kontrolirati provođenje svih aktivnosti koje slijede u realizaciji Programa restrukturiranja.

Takva poruka i takav čin “pružili bi nedvosmislenu poruku dobavljačima, brodovlasnicima i svim drugim neposredno vezanim čimbenicima dok bi radnicima dala nadu u pronalaženju rješenja,” , kaže se u otvorenom pismu koje su sindikatu premijeru Plenkoviću uputili jučer (4. rujna).

Uprava Uljanika sazvala je za 16. listopada glavnu skupštinu dioničara, nakon što 31. kolovoza skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma, a na skupštini će se odlučivati o pokriću gubitaka i izmjeni ranije odluke o povećanju temeljnog kapitala.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI