Sirija: U nizu napada džihadista ubijeno više od 60 prorežimskih boraca

Više od 60 boraca vjernih sirijskom režimu ubijeno je tijekom posljednjih 48 sati u nizu napada koje su izveli džihadisti, najtežih nakon što je prije oko mjesec dana objavljeno uništenje skupine Islamska država, objavljeno je u subotu.

IS je 23. ožujka doživio pad svog samoproglašenog kalifata nakon godina borbe s Sirijskim demokratskim snagama, (SDF) arapsko-kurdskim savezom koji nije povezan s režimom Bashara al-Assada.

Ali borci te džihadističke organizacije, koji se skrivaju u sirijskoj pustinji i dalje uspijevaju izvoditi krvave napade.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (SOHR), 27 prorežimskih vojnika i boraca, od kojih četvorica sirijskih visokih dužnosnika, ubijeno je u četvrtak i petak u napadima za koje je odgovornost preuzeo IS u pustinji na istoku središnje pokrajine Homs.

Džihadisti su postavili zasjedu snagama režima koje su ih pokušale opkoliti, naveo je IS putem svoje novinske agencije Amaq.



Borbe koje su uslijedile trajale su do petka navečer. Ubijeno je šest džihadista, navodi SOHR.

U istočnoj pokrajini Deir Ezzor osam prorežimskih boraca, među kojima dvojica časnika, ubijeni su u četvrtak navečer također u pustinjskom predjelu koji se prostire od središta zemlje prema iračkoj granici, prema istom izvoru.

To su najteži napadi koje je pokrenuo IS nakon što je proglašeno uništenje kalifata, navodi SOHR.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI