Sirijac u Njemačkoj planirao napad kamionom veći od onog u Berlinu!

Wikimedia Commons

Sirijac je pokušavao prikupiti 180 000 eura za napad

Sirijski migrant koji je stigao u Njemačku prije dvije godine uhićen je pod sumnjom da je tražio novac od tzv. Islamske države (IS) za organizaciju napada kamionima-bombama poput nedavnog u Berlinu, objavio je njemački državni odvjetnik.

Uhićen je nakon napada na božićni sajam u Berlinu što ga je prije dva tjedna počinio 24-godišnji Tunišanin Anis Amri koji je ubio 12 ljudi, a ubila ga je talijanska policija.

Kako javlja HRT, u novom slučaju, državni odvjetnik Saarbrueckena rekao je da je 38-godišnji Sirijac pritvoren u subotu, a u nedjelju je izdan uhidbeni nalog pod sumnjom da je pokušavao prikupiti 180.000 eura za napad. Sumnjiči ga se da je tražio novac od Islamske države u Siriji kako bi kupio kamione i 400 do 500 kilograma eksploziva za svaki od njih.

Muškarac, čije ime nije otkriveno, priznao je da je stupio u vezu s Islamskom državom, ali ne i da je planirao teroristički napad. Tvrdi da je tražio novac kako bi izdržavao obitelj u Siriji te da je želio samo zavarati Islamsku državu. Sirijac je podrijetlom iz Rake, javlja HRT.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI