SITUACIJA JE JAKO DOBRA: Zbog ovoga se razmišlja o popuštanju mjera, no Capak otkrio zbog čega ipak trebamo biti na oprezu!

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Čini se da je pred nama zbog sve bolje epidemiološke slike novo ublažavanje mjera za dva tjedna. No kako ističu epidemiolozi i dalje valja biti na oprezu.

Gostujući u Dnevniku HRT-a  šef Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak je govoreći o aktualnim mjerama te kolike su mogućnosti za njihovo ublažavanje od 1. ožujka, rekao je da je sadašnja epidemiološka situacija takva da je Hrvatska treća u Europskoj uniji po incidenciji u 14 dana.

“To imamo već neko vrijeme”, rekao je pa nadoda da možemo biti zadovoljni tom epidemiološkom situacijom.

“To nam i dopušta da razmišljamo o dodatnim popuštanjima. Ali trebamo biti oprezni zbog dolaska novih sojeva virusa i sporijeg dolaska cjepiva. Trebamo biti vrlo oprezni. Stožer će vrlo pažljivo razmotriti koje bi to eventualno mjere popuštanja mogle biti, a koje će se razmotriti na sjednici Vlade do kraja tjedna”, kazao je.

Na pitanje je li realno pooštravanje nekih mjera, Capak kaže kako ne vjeruje, osim možda za škole u nekim županijama te je naveo primjer Dubrovačko-neretvanske županije.“No to je uvijek moguće. U državama EU-a se to trajno događa da se mjere vraćaju i brzo mijenjaju”, rekao je.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI