SITUACIJA JE PUNO BOLJA: Mostarska bolnica normalizira rad, Međugorje testira hodočasnike!

Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru ponovno je počela pružati sve usluge pacijentima nakon što se jako smanjio broj zaraženih i oboljelih od Covid-19, a u Međugorju je uspostavljen mobilni punkt za testiranje hodočasnika na prisutnost koronavirusa.

“Primamo ljude kao da nije bilo Covida. Mi smo spremni normalizirati rad. Još uvijek nemamo pritisak, vjerojatno zato jer ljudi ne vjeruju da je bolnica proradila i da smo ušli u svakodnevni ritam”, rekao je ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić. Pojasnio je kako će se potpuno normalizirati rad ove bolničke ustanove u roku od tjedan dana.

U Covid bolnici u utorak je smješteno svega 13 pacijenata, dok je prije mjesec dana bilo skoro njih 300.


Ravnatelj Kvesić naveo je kako je peti kat SKB Mostara, koji je bio pretvoren u Covid bolnicu, ponovno vraćen Klinici za ortopediju i traumatologiju.

U poznatom hodočasničkom mjestu Međugorju u utorak je započeo s radom mobilni punkt za testiranje na koronavirus. Na taj će se način hodočasnicima olakšati povratak u zemlje iz kojih dolaze. U mobilnome punktu će uzorke uzimati djelatnici lokalnog Doma zdravlja u suradnji sa SKB Mostar.Međugorje se priprema za 40. obljetnicu navodnih ukazanja Blažene Djevice Marije, koja se službeno obilježava 25. lipnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI