SJEĆATE LI SE OVIH SUPRUŽNIKA? Poznati su iz afere Janaf: ‘To nisu Kovačevićevi novci već novci moga supruga’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U novoj akciji policije i USKOK-a, u utorak su uhićeni bivša zagrebačka zamjenica županijskoga državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin. Osim njih uhićeno je još nekoliko osoba, piše Jutarnji list.

No, postavlja se pitanje tko su oni?

Podsjetimo, Mirela Alerić Puklin radila je na slučaju Agrokor, a široj javnosti su ona i njezin suprug postali poznati zbog afere Janaf. Puklin je tada osumnjičen da je skrivao oko četiri milijuna kuna uhićenog bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića.

Pred tužiteljima je porekao da je skrivao Kovačevićev novac. Osim toga, izjavio je da je riječ o novcu koji je stekao nasljedstvom od bogatih bliskih rođaka i prodajom udjela u tajnom društvu čiji je bio član. Uz to, Puklin nije htio odgovarati na pitanja tužitelja.

Iako je bračni par tvrdio da je novac Puklinov, a ne Kovačevićev, USKOK je došao do snimke s nadzorne kamere na kojoj se vidi Puklina kako u više navrata dolazi i odlazi i spušta se u podrum s dvjema crnim torbama i plavom ukrasnom vrećicom, ali i vraća se bez njih.



Prateći Kovačevića, istražiteljima je tako u 16. rujna u mrežu upao i Goran Puklin kad se ujutro u Miramarskoj kod sjedišta Janafa kratko našao s Kovačevićem na kavi. Istražitelji su dalje paralelno pratili i Kovačevića, Puklina i Obradovića pa su tako locirali i Toyotu Hilux u Samoboru te u njoj našli oko 1,2 milijuna eura u kunama i valuti.

Nakon što je afera dospjela pod povećalo javnosti Mirela Alerić Puklin podnijela je zahtjev za razrješenjem koji je Državnoodvjetničko vijeće (DOV) prihvatilo početkom listopada prošle godine.

“Cijelu karijeru svoj posao obavljala sam moralno, etično, ažurno i kolegijalno, a u odnosu na događaj zbog kojega sam višekratno prozivana u javnosti naglašavam da svojim radnjama niti u jednom dijelu nisam povrijedila dužnosti, obveze i odgovornosti postupanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika. Novac pronađen u mojem stanu, koji koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga”, napisala je tužiteljica.

Puklinov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je da ga ne čudi što supruga njegova branjenika nije navela novac u imovinskoj kartici “jer s obzirom na njihove specifične odnose, ona nije niti imala saznanja o iznosu novca svojega supruga!.

Iz imovinske kartice Alerić Puklin tada je bilo vidljivo da Goran Puklin, koji mjesečno zarađuje oko 16 tisuća kuna, ima čak četiri kuće – tri u Zagrebu te jednu u Sukošanu, vrijedne ukupno oko 5,5 milijuna kuna. Za tri ove nekretnine Puklin je naveo da ih je stekao temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju, dok je za jednu od kuća u Zagrebu navedeno da ih je stekao darovanjem. Njegova supruga tada je navedena kao vlasnica stana u kojem je pronađen novac u Ulici Božidara Adžije, za koji je navela da je kupljen djelomično kreditom, a djelomično je očev dar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI