SJEDNICA ANTIKORUPCIJSKOG VIJEĆA O AFERI U INA-i: Na saslušanju samo bivši član Uprave INA-e Davor Mayer

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U Hrvatskom saboru traje sjednica Antikorupcijskog vijeća koja je izazvala dosta bure kod vladajućih. Naime, oporbeni političari javnim saslušanjima žele rasvijetliti događanja u INA-i. Od svih pozvanih na sjednicu je došao bivši član Uprave INA-e Davor Mayer.

Na saslušanje su bili pozvani premijer Andrej Plenković i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić te bivši članovi Uprave INA-e Niko Dalić, Barbara Dorić, Darko Markotić, Ivan Krešić i Davor Mayer. Oni su trebali govoriti o načinu upravljanja tom kompanijom.

Svoj iskaz pred Antikorupcijskim vijećem dao je Davor Mayer. Za razliku od njega, Ivan Krešić odgovorio je mailom da je o toj problematici dao detaljni pismeni i usmeni iskaz u nekoliko navrata.

Premijer je u ponedjeljak rekao da neće doći na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća kako ne bi davao legitimitet političkom igrokazu oporbe koja to radi u dosluhu sa USKOK-ovim okrivljenikom koji je sa njima u dealu.

Ipak, Plenković će biti u Saboru jer na plenarnoj sjednici treba podnijeti godišnje izvješće o radu Vlade. Premijerovo izvješće, uz izuzetak Socijaldemokrata neće slušati klubovi oporbenih zastupnika koji su ga odlučili bojkotirati.Facebook Comments

Loading...
DIJELI