SKANDALOZNA ODLUKA SRPSKE VLADE: Dižu spomenik ‘narodnom heroju’ koji je zamalo sravnio Bjelovar!

Screenshot

U njegovom naumu da u zrak digne sva skladišta spriječila su ga četiri branitelja koji su svojim činom od potpunog uništenja spasili Bjelovar i okolicu.

Vlada Srbije pod vodstvom Aleksandra Vučića donijela je  Zaključak da se “narodnom heroju” Milanu Tepiću podigne spomenik na teritoriju gradske općine Savski venac u Beogradu.

Njihova je Vlada takav zaključak donijela na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS u povodu 25. obljetnice smrti.

Podsjećamo, Tepić je bio major JNA koji je u jesen 1991. zamalo sravnio Bjelovar, međutim nije uspio aktivirati eksploziv u susjednim skladištima.

Ratni je zločinac smrtno  stradao  kad je 29. rujna 1991. dignuo u zrak vojno skladište Bedenik u blizini Bjelovara kako bi spriječio da ne padne u ruke hrvatskog Zbora narodne garde (ZNG). Tom prigodom poginulo je i 11 hrvatskih gardista, a šteta se mjeri milijunima eura. Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i pedesetak i više kilometara od Bjelovara.

U njegovom naumu da u zrak digne sva skladišta spriječila su ga četiri branitelja koji su svojim činom od potpunog uništenja spasili Bjelovar i okolicu.



Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin još je prošle godine najavio gradnju spomenika te kazao da je Tepić primjer da srpski narod kroz svoju povijest uvijek ima na koga osloniti.

“Srbija ne želi rat, Srbija ne traži ratove, Srbija nije zemlja ni narod koji ne zna što je cijena rata i zbog toga cijeni mir, ali je Srbija spremna da se, vođena ovakvim herojima, izbori za svoju slobodu”, rekao je Vulin i dodao da su dužnost i sloboda riječi koje objašnjavaju srpski narod.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI