SKANDALOZNI DOGAĐAJI U BEOGRADU: Četničko orgijanje uoči izložbe fotografija “Duša Srebrenice”! Skandiralo se osuđenom ratnom zločincu

screenshot

Uoči otvaranja izložbe fotografija “Duša Srebrenice” sarajevskog autora i višestruko nagrađivanog fotografa Midhata Poturovića, u Endžio habu u Dobračinoj ulici u Beogradu, jučer se okupilo petnaestak mladića u crnoj odjeći koji skandirali osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, prenosi  Dnevni avaz.

Policija je blokirala prilaze Dobračinoj ulici iz Vasine i Ulice braće Jugovića, gdje se prvobitno okupilo nekoliko mladića koji su se odazvali pozivu desničarskih organizacija na društvenim mrežama, da se okupe večeras ispred prostora u kojem se izložba održava.

Oni su kasnije pokušali da prostoru Endžio habu priđu iz Vasine ulice, ali ih je tu također zaustavila policija. Osim skandiranja Mladiću, koji je u Haagu pravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, između ostalog i zbog genocida u Srebrenici, okupljeni mladići uzvikivali su i „Srebrenica nije genocid“ te uvrede na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.


Obilježavanje genocida u Srebrenici kao i svake godine održat će se 11. srpnja a sve je u znaku nedavne presude Ratku Mladiću pa i ovaj nemili događaj možemo svrstati u tu kategoriju.

  

Facebook Comments

Loading...
DIJELI