ŠKODOM UDARIO BLIZANCE I BIO JE PIJAN: Cure detalji strašne nesreće u Zagrebu! Vozač je uhićen, poznate su i ozljede dječaka

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Jučer se u zapadnom dijelu Zagreba dogodila strašna prometna nesreća. Naime u 18. i 45 sati u Ulici Antuna Šoljana na Jankomiru došlo do teške prometne nesreće u kojoj je stradalo dvoje  djece.

Vozač bijele Škode karavan naime nije se na vrijeme zaustavio pred pješačkim prijelazom prilikom čega je naletio na dvoje djece u dobi od 11 godina. Jedno od njih jučer je bilo u životnoj opasnosti, a kako je danas nije poznato. Vozač je k tome i pobjegao s mjesta s nesreće i nije pružio pomoć unesrećenim dječaica, da bi se nakon nakon vremena ipak vratio i doznao što je napravio a potom je i uhićen.

Svjedoci s mjesta nesreća govore kako je bilo riječ o silovitom udaru te da je vozač pobjegao, a onda se nakon pola sata vratio na mjesto nesreće. Unesrećeni su jedanaestogodišnji blizanci koji su ubrzo nakon nesreće prebačeni u Klaićevu bolnicu.

“Nakon naleta auta jedno od dječaka je plakao i bio pri svijesti, dok se drugi jedva micao i nije ni riječi rekao. I njemu je išla krv na nos i na uši. Hitna je brzo došla po mališane, a u blizini je bila jedna žena koja je neutješno plakala i zapomagala. Ne znam jel’ to njihova majka. Nažalost, tu kod Kauflanda ljudi se voze kao divljaci i potrebni su uspornici pa bi do ovakvih tragedija manje dolazilo”, rekao je jedan od svjedoka nesreće za Jutarnji. 

O svemu se oglasila i PU Zagrebačka.Vozač je u alkoholiziranom stanju, s 2,06 promila u krvi, autom zagrebačkih registracija u subotu navečer na zebri naletio na dva dječaka koja su prelazila cestu. Vozač bijele Škode Octavie karavan  pobjegao je s mjesta nesreće i vratio se nakon više od pola sata. Oba su dječaka teško ozlijeđena i nalaze se u bolnici, kazasli su iz policije o sinoćnjoj strašnoj prometnoj nesreći u Zagrebu.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, Goran Roić rekao je za Dnevnik da je jedan dječak zadobio teže ozljede glave te da upravo slijedi kontrolna CT obrada pacijenta. Dječak je od jučer na jedinici intenzivne njege, intubiran je i na na mehaničkoj ventilaciji te mu je neurokirurškim zahvatom implantiran senzor intrakranijskog tlaka.

Drugi pacijent, je zadobio blaže ozljede glave i u dobrom je kliničkom stanju te se planira premještaj na redovni bolnički odjel nakon kontrole tijekom dana, potvrdio je Roić.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI