ŠKOLE U CIJELOJ HRVATSKOJ U ŠTRAJKU: U četvrtak im se pridružuju i fakulteti?

Photos.com

U cijeloj Hrvatskoj, danas štrajkaju osnovne i srednje škole. Štrajkat će se u svim županijama uključujući i Grad Zagreb, poručili su čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja, a prenosi N1.

Sindikalni čelnici Branimir Mihalinec i Sanja Šprem istaknuli su da se štrajk prosvjetnih radnika nastavlja sve dok iz Vlade ne dobiju poziv na razgovor o njihovom zahtjevu za povećanjem koeficijenata složenosti poslova.

Za 12 sati je predviđena konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na temu ‘Štrajk u osnovnim i srednjim školama’ – izvještaj i najava daljnjeg tijeka štrajka, u sklopu koje će govoriti predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Danas, pak, kreće pokušaj mirenja Sindikata znanosti i visokog obrazovanja s Vladom. Taj je sindikat najavio da će 24. listopada održati jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plaća dijelu članova s najnižim plaćama, radi otklanjanja razlika između radnih mjesta u sustavu znanosti i obrazovanja te istovrsnih radnih mjesta u sustavima javnih službi. Ukoliko ne dođe do mirenja, osnovnim i srednjim školama u četvrtak bi se mogli pridružiti i fakulteti.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI