ŠKORINA SESTRA: ‘Domovinski pokret nije ničija prćija i mora se početi voditi kao stranka, a ne kao trgovačko društvo. Ostavku očekujem i od političkog tajnika Radića’

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Miroslav Škoro u utorak je podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta.

Ostavka je iznenadila i njegovu sestru Vesnu Vučemilović, koja mu je ujedno i stranačka kolegica.

U utorak je rekla kako smatra da bi Škoro trebao povući ostavku, a danas je gostujući na N1 televiziji kazala da “dok stranačka tijela ne donesu svoje odluke i potvrde Škorinu odluku, to je sve u fazi prijedloga”.

Dodala je i kako očekuje da se Predsjedništvo stranke sastane u sljedećih tjedan dana kako bi odlučilo o njegovoj ostavci.

“Moramo početi funkcionirati kao stranka, izabrali smo Predsjedništvo, imamo Statut, jučer je glavni tajnik također ponudio svoju ostavku. Bio je to moralni čin, očekujem to i od političkog tajnika Radića”, rekla je za N1.



Dodaje da je Škoro čovjek koji je u zadnje tri godine prošao tri vrlo zahtjeva izborna ciklusa u kojima ga nitko nije štedio.

“To je na njemu ostavilo trag, ali Domovinski pokret zahtjeva angažman. Politika je posao koji nije lagan i svi koji su u političkoj areni moraju biti spremni na udarce. Ako je nakon njegove ostavke na stranici stranke objavljen ulizivački pamflet, ja se pitam kome je on podnio ostavku”, kaže Vučemilović.

Smatra kako se radi o izvanrednoj situaciji u kojoj se svi moraju uključiti i napraviti ono što je najbolje za stranku. Poručuje da Domovinski pokret nije ničija prćija i da se mora početi voditi kao stranka, a ne kao trgovačko društvo.

“On je jučer bio vrlo umoran, telefoni su zvonili, sve nas je to iznenadilo. Nadam se da ćemo u narednim danima razjasniti tu situaciju. On je vrlo emotivan čovjek. Dva dana ranije je pisao da će konsolidirati stranku, to je čudno. Ako želite konsolidirati stranku onda ne dajete ostavku”, poručuje Vučemilović.

Na pitanje je li razgovarala sa Škorom, kaže da je, ali da nisu išli u detalje. Ponavlja kako Domovinski pokret mora početi funkcionirati kao stranka. Novinar ju je pitao je li Škoro sve dogovorio s političkim tajnikom i onda sve objavio bez da je ostalima to rečeno, a Vučemilović odgovara kako se postavlja pitanje tko vodi stranku.

“Stranku mogu voditi samo izabrana tijela, a ono što su njih dvojica govorili neka ostane među njima. To nisu službeni stavovi stranke, postoje službena tijela, a to su predsjedništvo i Domovinski odbor”, kaže Vučemilović.

Govori kako je Domovinski pokret nastao kao ideja koja je veća od nje, njezinog brata i Radića. Ne vjeruje da je otišao zbog neke istrage koja se vodi. Na pitanje tko ga je i čime mogao ucijeniti kaže: “Nitko i ničim, to su kalkulacije i zbog toga se mora sastati Predsjedništvo. Ne vjerujem da ima ucjena.

Radić je naš politički tajnik i zamjenik predsjedništva. Red je i politička kultura da obojica tajnika ponude ostavku. Glavni tajnik je to napravio, očekujem da će i Radić kao moralan čovjek to napraviti. On ostaje zamjenik predsjednika, tu se ništa ne mijenja”, smatra Vučemilović.

Kaže kako zna da joj je brat vrlo emotivan.

“On je kandidaturu na predsjedničkim izborima ponudio na Facebooku pa je možda mislio da je primjereno i ostavku objaviti tako. U međuvremenu smo mi postali treća politička snaga i stranka koja ima stranačka tijela. Ako on uistinu inzistira na tome neće mu nitko na Predsjedništvu zavrtati ruku i govoriti da mora ostati. Odluka je na njemu, ali to se mora riješiti na glavnim tijelima stranke”, napominje Vučemilović.

Na pitanje strahuje li od raspada stranke i tko bi mogao zamijeniti Škoru, kaže da je prerano govoriti o tome te da će na glavnom saboru stranke delegati izabrati onoga za koga misle da bi najbolje vodio stranku.

“Koliko sam vidjela Radić je rekao da nema takvih ambicija. Vidjet ćemo ima li netko volje i želje uhvatiti se tog posla. Ako Škoro ostane pri toj odluci, vidjet ćemo. Mislim da je to ishitreno napravio, ali vidjet ćemo što donosi vrijeme”, zaključuje Škorina sestra.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI