ŠKORINA SESTRA IMALA ŠTOŠTA PORUČITI BEROŠU:’ Čovjek koji izradu jedne web stranice plaća 1,1 milijun kuna traži još za hranidbeni lanac’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirajući dugove prema veledrogerijama najavio je  mogućnost većeg izdavanja iz plaća za zdravstvo,  komentirajući situaciju  s obustavom lijekova. Na tu ministrovu izjavu reagirala je  Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta na svom Facebook profilu.

“Ministar Beroš najavljuje povećana izdvajanja za zdravstvo. Čovjek koji izradu jedne web stranice plaća 1,1 milijun kuna traži još za hranidbeni lanac. U sustavu pojedini klinički bolnički centri plaćaju na stotine tisuća kuna odvjetničke usluge mada imaju nekoliko pravnika s položenim pravosudnim ispitom. U zdravstvu novac curi na sve strane, a nije ni čudo kada je na čelu Upravnog vijeća KBC Osijek diplomirani odgajatelj. Dok liječnici i zdravstveno osoblje odlaze u inozemstvo u bolnicama kupuju aparate na kojima nema tko raditi. Grade ambulante u kojima onda godinama nema ni liječnika opće prakse, a ni stomatologa. Ali ništa od toga nije problem jer ministar Beroš će povećati doprinos za zdravstveno osiguranje i još više opteretiti poduzetnike”, piše Vučemilović u svojoj objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI