ŠKORINA SESTRA ZARAĐUJE PREKO 20.000 KUNA MJESEČNO: Što sve sadrži njena imovinska kartica?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je Miroslav Škoro podnio ostavku i odstupio s čela Domovinskog pokreta, na iznenađenje mnogih, najburnije je reagirala njegova sestra Vesna Vučemilović.

Ova je zastupnica DP-a ušla u sukobe s glavnim tajnikom stranke Marijem Radićem, ali i s mlađahnom PR savjetnicom stranke Mateom Jozeljić.

Unutarstranačke prepirke nisu ostale samo u internim krugovima Pokreta pa su se nastavile na društvenim mrežama gdje je objavljeno priopćenje v.d. glavnog tajnika Danijela Spajića.


”U pojedinim medijima objavljena je lažna vijest, točnije ‘priopćenje’ Vesne Vučemilović, sestre Miroslava Škore, koje govori o tome da su ‘pojedini članovi predsjedništva Domovinskog pokreta od zamjenika predsjednika Marija Radića zatražili sazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva stranke, kako bi im se dodatno pojasnile okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore’. Kao potpisnici tzv. priopćenja navode se članovi predsjedništva DP-a; Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac i Igor Peternel.

U pojedinačnom kontaktu s članovima predsjedništva stranke utvrđeno je da osobe navedene u ‘priopćenju’ Vesni Vučemilović nisu dale vlastoručni potpis te stoga to navodno priopćenje predstavlja lažnu vijest. Mediji koji su ga prenijeli iznijeli su netočnu i neprovjerenu informaciju. Istina je da Vučemilović širi lažne vijesti i da je zloupotrijebila imena članova Predsjedništva DP-a, iako nema njihove potpise.Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić i ja kao v. d. Glavnog tajnika najavili smo sazivanje sjednice Predsjedništva DP-a prije objave navodnog priopćenja.

Vesna Vučemilović je zloupotrijebila imena pojedinih članova Predsjedništva stranke i poslala u medije lažno “priopćenje” kako bi se stvorio dojam da je sjednica rezultat njezinog osobnog pritiska i želje pobrojanih, ali ne i potpisanih članova Predsjedništva DP-a. Neki od njih tvrde i kako ih je čak i grubo vrijeđala, kada ih je molila za potpis i dobila odbijenicu, a što je nije spriječilo da javno ipak barata njihovim imenima.

U svezi ovoga postupka Domovinski pokret će poduzeti pravne korake. Sjednica predsjedništva Domovinskog pokreta održat će se sljedeći tjedan”, poručio je Spajić kojemu Vučemilović nije ostala dužna.

”Ne želeći dalje polemizirati sa samoproglašenim vedeima koji su nakon ostavke trebali prvo sazvati Predsjedništvo, pa tek onda ići u javnost, pozivam sve da se javno očituju jesu li za tu žurnu izvanrednu sjednicu predsjedništva ili nisu. Ako nisu, neka objasne članstvu i javnosti zašto nisu. Ovo je XXI stoljeće i sve se može online. Ako se može poslovati, plaćati, studirati i glasovati o zakonima putem interneta, onda se i sjednica može sazvati u roku od sat vremena. Nitko od nas ne smije imati važniji posao od Domovinskog pokreta.

Prestanite obmanjivati i lagati sve najavom sjednice. Sazovite ju odmah. Ovako ostavljate dojam spletkaroša koji sve žele pripremiti da bude po vašem, a taj scenario nećete gledati.

Domovinski pokret nije ničija prćija, ponajmanje vaša.

Napadima na mene kupujete vrijeme. Imate za sve vremena, osim za ono što je bitno. Sve sam navedene osobe kontaktirala i neka slobodno javno kažu ako su protiv sazivanja Predsjedništva i da imaju važnijeg posla ili su na ljetovanju. A što se tiče najava da će “tijela stranke” poduzeti nešto u svezi mojih istupa.

1. Što sam krivo napravila?

2. Koji dio Statuta sam povrijedila?

3. Kad smo usvojili bilo koji podakt u smislu pravilnika.

4. Ako niste željeli javni razgovor, onda ste nakon ostavke dr.sc. Škore trebali sazvati Predsjedništvo i pokazati je nama, a ne je objaviti na njegovom FB profilu (jer ga on nije kontrolirao) prije nego je uspio izaći autom s parkinga”, poručila je Vučemilović na svojem Facebook profilu.

Neobičan je ovo rasplet događanja znajući za to da je DP polagao velike nade u potencijal svoje saborske zastupnice, a Vučemilović je tako na nedavno održanim lokalnim izborima bila stranačka kandidatkinja za osječko-baranjsku županicu, premda se u startu moglo naslutiti kako su joj šanse u srazu s Ivanom Anušićem skromne. S druge strane, na parlamentarnim izborima branila je stranačke boje u svojoj četvrtoj izbornoj jedinici dok je u saborskim klupama bila jedna od najaktivnijih zastupnica DP-a.

No, od tih svojih saborskih aktivnosti zastupnica Vučemilović mjesečno uprihodi 21.825 kuna, a prema imovinskoj kartici suprug koji radi u Državnom inspektoratu zarađuje 8257 kuna. Vučemilović je zajedno sa suprugom vlasnica kuće s okućnicom od 497 m2 u Našicama koja je procijenjena na 1.100.000 kuna. Druga kuća s okućnicom u Našicama od 70 m2 nasljedstvo je njenog supruga, a ova nekretnina procijenjena je na 35.000 kuna.

Suprug je vlasnik Toyote Corrolle iz 2017. godine koja je procijenjena na 90.000 kuna, dok Vučemilović posjeduje Toyotu Yaris hybrid vrijednu 75.000 kuna. Tu su i 1.687.624 kuna vrijedni udjeli u fondu ZB Invest, ali i osobna štednja od 13.000 eura te 225.000 kuna. Uz dječju ušteđevinu koja zajednički premašuje 120 tisuća kuna, u kartici Vučemilović spominje i suprugovu ušteđevinu od 10.000 kuna. Inače je ova aktivna saborska zastupnica DP-a nakon Đakića najplaćenija saborska zastupnica u državi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI