ŠKORO BRUTALAN: ‘Uhićenja su tempirana. To zovemo duboka država. HRT? To je trebalo malo prozračiti’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u Saboru je komentirao današnja uhićenja bivših suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

“Nadležne službe su sa zakašnjenjem od godine dana odlučile provjeriti je li to bilo sukladno zakonu, nadam se da su današnja uhićenja s razlogom, da se utvrdi što se događalo na Adventu”, kaže Škoro.

Također je komentirao i uhićenje Kazimira Bačića, glavnog ravnatelja HRT-a.

“Ne znam detalje, no to je institucija u kojoj treba malo prozračiti”.

Komentirao je i postupak dodjele kućica na Adventu s obzirom na to da je i sam imao kućicu dvije godine.



“Proces dodjele je bio netransparentan, postojalo je diskreciono pravo Bandića da odlučuje o svemu, bilo je neprimjereno skupo. Ja sam kućicu jedne godine platio 80.000 kuna plus PDV unaprijed, iduće godine 100.000 kuna plus PDV. Plaćalo se unaprijed. Sam sustav je bio napravljen da tamo nema dovoljno kvalitetnih rješenja što se tiče infrastrukture, opskrbe i uvjetovali su da morate raditi samo s određenim dobavljačima”.

Rekao je da je s uhićenim Mohenskim komunicirao jer se morao obratiti baš njemu, iako ne direktno. Dodaje, indikativno je što se baš danas u Saboru raspravlja o Zakonu o civilnim žrtvama rata.

“Vidjet ćemo što će se uspjeti probiti u medije. Jedino što je bitno je da na kraju svake aktivnosti imate nekakav ishod, ishod ovih uhićenja će biti kao i svih drugih, dakle ništa, nadamo se da će Haag donijeti pravičnu presudu, točno je da će zakon koji će danas biti raspravljen u kasnim večernjim satima proći ispod radara, šteta koja će nastati bit će izgledna”, rekao je.

Škoru su novinari pitali misli li da je netko pikirao tajming današnjih uhićenja. On odgovara, hoćete li reći da nije?

“Mi to zovemo duboka država. Tko imenuje u Dorhu glavnog državnog odvjetnika, koji dio procedure nije jasan? Zna se tko ju imenuje i kako Dorh funkcionira i najvažnije je sada napraviti izjavu tijekom tempiranog uhićenja pa mene ‘nalinkati’ na to jer sam imao kućice dvije godine, ne želim sudjelovati u tome, i dalje smatram da je zakon loš, uhićenja tempirana i da već dvije godine govorim da je cijeli proces plaćanja na Adventu u najmanju ruku upitan”, rekao je Škoro i dodao je ranije upozoravao na proces dodjele kućica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI