ŠKORO I SESTRA POSTAJU ‘ŽETONČIĆI’, ALI NE HDZ-ovi: Napuštaju saborski klub Domovinskog pokreta i prelaze u klub Hrvatskih suverenista

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Miroslav Škoro i njegova sestra Vesna Vučemilović, kako se i očekivalo, napuštaju saborski klub Domovinskog pokreta.

Kako se ranije nagađalo u javnosti, Škoro će se priključiti klubu Hrvatskih suverenista.

“Kad su od naše zajedničke političke platforme za parlamentarne izbore nastala dva saborska kluba, moram priznati da nisam bio sretan jer sam mislio, unatoč nekim tehničkim prednostima, da ipak šaljemo pogrešnu poruku nejedinstva. No svako zlo za neko dobro, pa tako sad mogu nastaviti političko djelovanje s istim ljudima s kojima sam dijelio izborne liste i na istim programskim načelima. Od dva kluba koja smo stvorili, danas biram onaj u kojem mogu funkcionirati, a da pritom ne iznevjerim birače koji su nam, svima zajedno, dali glas na prošlim izborima”, kazao je Škoro te dodao da će o svemu više reći u petak na konferenciji za novinare.

I njegova sestra također se priključiti klubu Hrvatskih suverenista.

“Glavni je moj uvjet bio da poštujemo volju birača s prethodnih izbora i nastavimo u istom političkom smjeru. Sve drugo bilo mi je neprihvatljivo, tako da je ovo logična odluka. Zajedno smo išli na izbore, zajedno smo dobili glasove, zajedno ćemo se nastaviti boriti za boljitak Hrvatske i svih njezinih ljudi, a moj će prioritet i dalje biti Slavonija i Baranja”, rekla je Vučemilović, koja se također dodale da će detaljnije o svemu reći na konferenciji za novinare u petak.



Klub Hrvatskih suverenista ovim će narasti na šest članova. Predsjednik Hrvatstkih suverenista, Marijan Pavliček, potvrdio je da im Škoro i Vučemilović prelaze u klub, ali također prije petka ne želi otkrivati više detalja.

“Znamo se jako dobro, surađujemo još od predsjedničke kampanje i zajedno smo išli na izbore za Sabor, tako da je ovo najbolje rješenje. Radujemo se što prije velikog ujediniteljskog sabora Hrvatskih suverenista možemo i na ovaj način potvrditi da težimo okrupnjavanju na desnoj sceni i da su svi s kojima dijelimo politička uvjerenja dobrodošli. Našim biračima stalna osipanja teško padaju i drago mi je da im možemo vratiti nadu u okupljanje”, rekao je Pavliček za Večernji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI