ŠKORO OPLEO PO PREDSJEDNIKU I PREMIJERU: U završnom obraćanju nikoga nije štedio! Ovo od njega dosad nismo čuli

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro u 11 sati održao je završno obraćanje uoči lokalnih izbora koji se održavaju ove nedjelje a kojima traži povjerenje birača da u iduće četiri godine vodi hrvatsku metropolu.

Konferencija za medije održala se nakon što je gostovao na N1 N1 televiziji, gdje je još jednom ponovio optužbe na račun svog protukandidata Tomislava Tomaševića, a koje se odnose na načine financiranja njihove političke platforme.

Škoro je na početku rekao da želi komentirati ono što se dogodilo u medijskom prostoru.

“Osnovna riječ koja je obilježila dva tjedna je huškanje. Tko je huškač? Ja sam huškač. Huškanje znači poticati na pobunu. Jedino sam inzistirao na istini, da su Tomašević i Možemo! iznikli iz situacije u kojoj su se vrtjele stotine milijuna kuna, upozoravali smo da bi bilo pristojno odgovoriti zašto se 90 posto tih novaca trošilo za plaće. Nisam uzeo mrtvački kovčeg i odnio ga pored Ministarstvo kulture, nisam se vezao za drvo, lupao loncima, valjao se po podu, samo sam iznosio podatke. Usuglašeno je gotovo unisono bilo stavljanje medija na stranu jednog kandidata. Novinari su u svoje slobodno vrijeme iznosili situacije i ružne komentare o meni, stidio bih se tog ponašanja. Dogodilo se uključivanje najviših struktura u kampanju, da se netko s razine predsjednika države i Vlade očituje kao kod nas to bi bio skandal, kod nas je to normalno i nije huškanje. Preko 500 milijuna kuna smo našli da su otišle prema tim udrugama, završile su u putnim nalozima, plaćama…”, rekao je Škoro.

Dodaje, ono što će se dogoditi u nedjelju je referendum na kojem će se građani imati priliku očitovati o stvarima o kojima nisu mogli, svaki glas je bitan.



“Bitan je glas poduzetnika, obrtnika, radnika, intelektualaca i mladih, koji su neki dan pjevali moje pjesme na Zrinjevcu! Moramo obraniti svoj grad, stil života i tradiciju, izađite na izbore i pokažite da nas još ima, koji razmišljamo drugačije, napravit ćemo promjenu u nedjelju. Ne bi bilo dobro da se ustroji vertikala jednoumlja u Skupštini.

Potom se na red došla pitanja novinara

Kakvi su vam izgledi u nedjelju?

“O anketama smo razgovarali puno puta, naši izvori govore da smo tu negdje, u pat poziciji i zato je svaki glas bitan, odlučivat će vrlo mala razlika”.

Je li razmišljao koliko je strategija potaknuti pristaše i mobilizirati one koji nisu izašli u prvom krugu?

“Svaka akcija ima reakciju, praksa govori da ljudi nisu previše zainteresirani za drugi krug i pozivam sve ljude da izađu. Mislim da imam podršku onih koji ne žele da baš skrenemo toliko u lijevo”.

O kampanji na društvenim mrežama

“U internetskom prostoru svatko može izreći svoj stav, ne bih bio toliko hrabar kao oni, o meni se svašta pričalo, ne bih rekao da je to došlo s njihove strane, bilo bi dobro da paze da oni ne postanu huškači jer bi i neke tužbe mogle ići prema njima, oni se služe galamom više od mene. Ja sam malo zagalamio, kod mene ima tog dalmatinskog gena, no prestao sam”.

Komentar na agenciju koja je vlasnica domena s koje su stizale kontroverzne poruke

“Ta agencija je radila za mnoge, mi smo platili novac da odradi legitimne radnje. Kada su novci u pitanju, mi smo sve novce potrošili u Hrvatskoj, Možemo je dobar dio novaca poslao direktno u Srbiju jer im nisu dovoljno dobre hrvatske PR službe. Ovo je vrijeme u kojem smo se mogli legitimirati koje su nam reference, tko ima koliko radnog staža, željeli smo pokazati da je njihova teza da sam ja sisavac ne stoji, ja punim proračun. Ako je netko sisavac, to je onaj tko uzima sto milijuna jedan dan, pa sto drugi…Institucije će odraditi svoj posao”, rekao je Škoro.

Plenković je rekao da ste huškač, no biračima HDZ-a je poručio da glasaju za one koji su svjetonazorski bliži, hoćete li poslati sličnu poruku?

“Razlikujem vodstvo od članstva, pozivam sve članove Domovinskog pokreta da u udrugom krugu podrže ono što mi jesmo, demokršćani i konzervativci. Ja ću otvoriti žičaru, ali i istragu gdje su novci otišli. Nema zaokruživanja broja tri”, poručio je na kraju Škoro.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI