ŠKORO OŠTRO PO NOVIM MINISTRIMA: ‘Ja nisam znao da trebaš ići na košarku ili se baviti sportom da možeš biti ministar, i tu sam nešto naučio’

Foto: Dragan Matic/Cropix

Saborski zastupnik Miroslav Škoro za N1 je komentirao aktualne političke teme te na početku rekao kako nije bio na obljetnici Bljeska u Okučanima, jer je imao drugih obveza i zbog toga mu je žao.

“Ali, s druge strane, kad vidim što se sve događa i kako se svečane prigode koriste da bi se državni vrh prepucavao i da se dijeli narod, onda mi je drago da ne sudjelujem u tome”, istaknuo je.

Osvrnuo se na hrvatske političare te napomenuo kako javnost mora znati da postoje oporbeni političari i oni na vlasti. Naglasio je da, ako se svi oporbeni političari istodobno pojave u Hrvatskom saboru “ne mogu napraviti ništa jer ih 74 i nemaju većinu”.

“Vladajući kroje vlast po sebi i uspjeli su nam zgaditi baš sve i to zato što njima to odgovara. Oni mimo politike ne mogu napraviti ništa, krojeni su po toj politici od svojih đačkih dana. Država koja je ustrojena na način kako je ustrojena naša nema mogućnost ni blistavu budućnost za svoje građane, da se u njoj osjećaju dobro”, rekao je Škoro.

Govorio je o rekonstrukciji Vlade te naglasio kako smo “promijenili tri, četiri ministra, a to je postao smijeh gdje je Hrvatska talac stranke koja je osvojila možda 30 tisuća glasova”.Za ulazak u Vladu Anje Šimpraga, Davora Filipovića i Marina Piletića rekao je kako se njihovim odabirom osjeća “opet nedostatak radne snage pa se imenuje svatko”.

“Mislim da će svatko iz vladajuće koalicije u mandatu ove Vlade dobiti šansu biti ministar. Filipović je imenovan u Ministarstvo gospodarstva. Pa, čujte, i sam premijer je kad su ga pitali kako ga je imenovao, rekao da je on odličan sportaš. Ja nisam znao da trebaš ići na košarku ili se baviti sportom da možeš biti ministar, i tu sam nešto naučio”, naglasio je saborski zastupnik.

Za Piletića je rekao da je “gospodin iz Novske”, za kojega ne zna ni kako se zove, a obnaša dužnost ministra.

“Gospođa Šimpraga, ja sam bio na njenom predstavljanju na saborskom odboru. Uz dužno poštovanje, pokazuje se da je stvarno hrvatski izborni zakon loš, i sve dok je tako, ljudi poput sadašnjeg predsjednika Vlade uistinu mogu raditi što hoće. Strukturnih promjena nema i neće ih biti”, zaključio je Škoro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI