ŠKORO OTKRIO RAZLOGE PORAZA U ZAGREBU: Ponudio odgovor koji će sve iznenaditi! Citirao je Boru Čorbu: ‘Danas svaka stoka nađe dva svjedoka!’

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro bio je gost Točke na tjedan na N1 televiziji gdje je komentirao protekle lokalne izbore na kojima je u drugom krugu za gradonačelnika Zagreba poražen od Tomislava Tomaševića.

Također govorio je i o tome je li požalio što se okrenuo politici umjesto pjevačkih voda i poduzetničkog svijeta u kojem je dosad egzistirao.

“Htio sam biti i strojovođa i liječnik svojevremeno… Ne gledam ja to tako. Odlučio sam ići u politiku, ušao sam u to svojom voljom. U toj političkoj utakmici sam se natjecao za predsjednika države, i da, naravno da sam imao volju to napraviti, ali s oko 24 posto, to nije bilo dovoljno za drugi krug. Nakon toga smo krenuli u parlamentarnu borbu, osvojili smo 16 mandata. Svi smo mi htjeli biti pobjednici u tim izborima. Međutim, politička scena je takva kakva je, 16 mandata nakon nekoliko mjeseci postojanja stranke je dobar rezultat. Kad je u pitanji dio oko lokalnih izbora, bilo je važno u prvom krugu izboriti se u drugom, mislim da nitko ne bi mogao pobijediti uz topničku pripremu koje je imao i podršku koju uživa”, kazao je Škoro i dodao:


“Žao mi je moje obitelji, mislim da obitelj niti jednog političara nije bila izložena kao moja.”

“Na ovim izborima sam pobijedio sve druge stranke”Ne smatra se neuspješnim u politici, smatra da je rezultat s parlamentarnih izbora dobar te ističe da nema razloga za odustajanje od politike.

“I na ovim izborima sam pobijedio sve druge stranke, posebice stranke s mog političkog spektra i osvojio sam u drugom krugu 106.300 glasova. Lakše je biti omiljeni pjevač, uz tebe se veže veselje, izlazak, dok je političar sasvim druga vrsta posla i tu javnost koju sam imao do tada može biti velika prednost, ali može biti i nedostatak. Rekao bih da sam imao prednost kad sam kretao, ali sam taj dio karijere i posla apsolutno ugrozio bavljenjem politikom. Percepcija u javnosti je da je politika nešto kontaminirano”, istaknuo je.

Škoro kaže da je na proteklim lokalnim izborima pobijedio konkurente sa svog političkog spektra.

“U drugoj utakmici, Angela Merkel, vi, ja, zajedno s Ronaldom i Messijem nismo imali šanse s Tomaševićem s obzirom na količinu novaca i podrške koju je u tom trenutku imao. Uopće se ne ljutim i ne zavidim mu niti jednog trenutka”, poručio je.

“Mi se bavimo vrlo ozbiljnim temama”

Komentirao je što je fokus Domovinskog pokreta u sljedeće tri godine.

“Kad mi govorimo o tome da je netko ukrao dva milijuna kuna, onda to ne zanima nikoga i to ne prenosi nitko. Ali, jesmo li počeli govoriti kako ‘Za dom spremni’, e to će onda svi. Mi to ne govorimo tako, mi se bavimo vrlo ozbiljnim temama. Mene jako zanima ovaj novi zakon o autorskim pravima jer je zakon koji konačno može staviti stvari na svoje mjesto. To je vrlo bitan zakon koji se tiče mnogih ljudi, ali mnogi ljudi to ne razumiju. Novi zakon bi trebao riješiti pitanje izvođača, pratećih izvođača. Tu sam ja jako lijevo i vrlo sam socijalno osjetljiv, želim tim ljudima osigurati naknadu i borim se protiv onih s kojima sam do jučer sjedio”, kazao je Škoro.

Drugi prioritet i ono što je također važno je Zakon  o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Tu je iznio zanimljiiv prijedlog, naime po uzoru na registar branitelja, smatra da bi se trebao donijeti i registar onih koji su napadali Hrvatsku.

“Ako to nemamo, onda ne znamo tko je bio civil”, pojasnio je, a kad ga je voditeljica upitala postoji li i drugi način saznati je li netko sudjelovao ili ne citirao je Boru Čorbu: “Danas svaka stoka nađe dva svjedoka”.

Novi partneri Ivan Penava i Željko Sabo žele ukinuti segregirane škole i vrtiće u Vukovaru te spojiti hrvatske i srpske škole.

“Živio sam u Americi dugi niz godina, u Mađarskoj, putovao sam po svijetu… Kakva je razlika u matematici srpskoj i hrvatskoj? Je li Argentina na srpskom na sjevernoj hemisferi, a na hrvatskom na južnoj? Ne kužim. Taj dio je napravljen maliciozno i tendeciozno da bi se djeca od samog početka dijelila. Mogu razumjeti da idemo toliko daleko da te standarde dižemo na razinu koja je veća od onoga da imaš obrazovni program pa subotom kako hoćeš. Kakve to veze ima s vrtićima?”, kazao je Škoro i dodao da podržava ovu ideju.

“U Vukovaru, koji je bio simbol obrane, postojali su prioriteti. Rekonstrukcijom Vodotornja i određenim potezima koje je Penava dobro proveo u zadnjem mandatu, jer ne bi dobio ovaj da nije, i on smatra da grad mora ići dalje. Podržava ga 100 posto”, dodao je Škoro.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI